Binnenkijken: onverwachte daktuin in de stad op het dak van een garage

De bewoners van deze woning in het centrum van Kortrijk misten een buitenruimte en droomden stiekem van een tuin… met zwembad. Samen met tuinaannemer Bert Daenekindt bedachten ze een verrassende oplossing.

Op het dak van een garage

Toen er achter deze woning nieuwe garages kwamen waarvan het dak aansloot op hun woning, kwamen de bewoners op een idee: ze vroegen aan tuinaannemer Bert of het niet mogelijk was om op het dak van het nieuwe gebouw een tuin aan te leggen… met eventueel een zwembad. Bert liet zich adviseren door ingenieurs en architecten en ging van start met de aanleg van de daktuin op de garage.

Poolhouse met zwembad

Vanuit de woning leidt een trap naar het moderne poolhouse op het dakterras. Via enkele traptreden bereik je het zwembad van 1,35 meter diep. Op het houten platform staan ook enkele ligbedden waar de eigenaars en hun zoon kunnen zonnebaden na een sportieve duik of een verkoelend bad met vrienden.

Combinatie van hout en wit

Als terrasbekleding kozen de bewoners voor hardhouten ipé planken. Die hebben een warme uitstraling en passen mooi bij de witte, aluminium bloembakken waarin een olijfboom, enkele eiken, sierheesters en -grassen staan die voor een groene touch zorgen. De muur aan het zwembad bekleedde de tuinaannemer met donkergrijze steentrips. Daartegenover staat een zwarte houten wand in Thermowood die de inkijk van omwonenden verhindert.

Loungehoek

Helemaal achterin de tuin daal je via enkele traptreden af naar een loungehoek. Met die verzonken loungehoek heeft tuinaannemer Bert het hoogteverschil optimaal benut. Hij dacht ook aan het onderhoudsgemak: dankzij een automatisch gestuurde druppelbevloeiing hoeven de bewoners de planten geen water te geven.

Met dank aan: Tuinaannemer.be

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media