livios logo

Hitte teistert ons land. Zo hou jij het hoofd koel!

Geniet jij ook van het warme weer? Of zoek je graag verkoeling in een aangenaam frisse woning? Met deze tips vind jij verfrissing op hete dagen.

1. Plaats een terrasoverkapping

Op zoek naar een beetje schaduw? Met een degelijke zonwering boven je hoofd, geniet je optimaal van je terras. Maar hoeveel betaal je voor zo’n verlengstuk van je woning? Lees het hier.

Twijfel je tussen een zonneluifel en een terrasoverkapping? Zo kamp je niet langer met keuzestress!

Foto Wilms nv
  

 

2. Investeer in zonwering

Wist je dat verticale screens heel wat comfort bieden? Ze houden niet alleen insecten buiten, maar ook de zon. Deze nieuwe rolluiken, shutters en screens houden de temperatuur in je woning onder controle.

Tip: je kan ook raamfolie gebruiken als zonwering. Het aanbrengen is wel precisiewerk. Met deze klus ga je aan de slag.

 

3. Maak zelf een pergola

Breng je graag buiten tijd door, maar is de volle zon niets voor jou? In de zomer vind je verkoeling onder een pergola. Wist je dat je deze constructie zelf in elkaar kan knutselen? Volg dit stappenplan!

Tip: plaats een pergoladoek voor meer schaduw.

Foto Victor
  

 

4. Neem een verfrissende duik

De tijd dat zwembaden waren voorbehouden aan de happy few ligt achter ons. Wil je graag een zwembad zonder al te grote verbouwingswerken? Dan kies je best voor een opbouwexemplaar. Met deze klus ga je aan de slag, en neem je in no time een verkwikkende plons. Heb je al een zwembad? Zo houd je het water in topvorm.

Benieuwd wat een zwembad kost? Lees het hier.

Foto LPW Pools
  

 

 

5. Installeer een mobiele airco

Krijg je het echt niet fris in huis? Dan kan een mobiele airco een uitweg bieden. Opgelet: zo'n toestel verbruikt heel wat elektriciteit. Daarom is het vooral geschikt als je zonnepanelen hebt. Wist je dat je een mobiele airco eenvoudig zelf kan installeren? Wij helpen je op weg met de installatie.

Foto Getty Images
  


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/zwembad-en-vijver/zwembad/hitte-teistert-ons-land-zo-hou-jij-het-hoofd-koel/