livios logo

Kies de juiste zwembadboord met deze tips

Slippartijen, scherpe kantjes, stenen die loeiheet worden door de zon, … De afboording van een zwembad bepaalt voor een groot stuk de gebruiksvriendelijkheid ervan. Met deze tips maken pijnlijke uitschuivers geen kans! 

Natuursteen

Er zijn heel wat materialen voor beschikbaar voor de afboording van je zwembad. In dit artikel gaan we dieper in op natuursteen. Het aanbod aan soorten, kleuren en afwerkingen is erg uitgebreid. Alle natuurstenen zijn bestand tegen chloor en kan je probleemloos gebruiken als zwembadafboording. Er zijn wel enkele aandachtspunten. 

Mooi, veilig en onderhoudsvriendelijk

Een antislip oppervlakteafwerking is een absolute aanrader. Die voorkomt glijpartijen en maakt de stenen zachter om op te lopen. Zorg je ook dat je de boordsteen makkelijk kan afwassen. Er komen vaak druppels zonnecrème of andere vette producten op terecht.

terras zwembad batibouw tegels

De afboording van een zwembad bepaalt voor een groot stuk de gebruiksvriendelijkheid ervan.

Foto Coeck nv
  

natuursteen terras blauwe steen zwembad

Voor je veiligheid is een oppervlakteafwerking met antisliplaag een absolute aanrader.

Foto Carrières Du Hainaut
  

Rechte of ronde neus?

De rand van de boordsteen, ook wel de neus genoemd, is nog zo’n belangrijk punt. Die mag zeker niet scherp of te hoekig zijn. Ook hier zijn er heel wat opties naar afwerking toe. Een rechte neus past goed bij moderne zwembaden, de halfronde bij een landelijke stijl. Voor de hoeken zijn er speciale hoekstukken.

Onderhoud?

Dat is erg eenvoudig. Als het water voldoende chloor bevat en zuiver is, houdt dit het materiaal proper. Is er toch wat vervuiling, dan werk je best met gewoon water en een schrobborstel. Poetsen met een buitenhuisreiniger kan wel, maar let op dat het niet in het zwembadwater terecht komt. Lees zeker ook onze klus Zwembadwater onderhouden

Tips?

  • Als je terrastegels en zwembadboorden in dezelfde natuursteen kiest, vormen je terras en zwembad één geheel.
  • Er bestaan boorden van drie centimeter dik die eindigen in een stuk van vijf centimeter cm. Zo verberg je de aansluiting tussen zwembad en boord. En loopt het water vlot af.
  • Vraag aan je zwembadbouwer welke waterzuiveringsmethode hij voorziet. Niet alle methodes zijn compatibel met boorden uit natuursteen.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/zwembad-en-vijver/zwembad/kies-de-juiste-zwembadboord-met-deze-tips/