Wat zijn de voor- en nadelen van skeletbouw?

Vraag

Ik ben studente industrieel ingenieur bouwkunde. Ik maak momenteel een werk i.v.m. skeletbouw. Ik heb echter een deel van de nodige informatie nog niet gevonden. Dit is mijn vraag. Wat zijn de voor- en nadelen van resp. beton-, hout- en staalskeletbouw. Kunt u mij ook een vergelijking geven in prijs?

Antwoord

De vragenrubriek van Livios is bedoeld voor eerstelijnshulp maar is niet bedoeld voor gedetailleerde, wetenschappelijke informatie over één bepaald onderwerp. Daar bestaan andere naslagwerken voor. Over hout- en staalskeletbouw vind je beknopte info in de rubrieken 'Houtskeletbouw' en 'Metaalskeletbouw'. Op betonskeletbouw gaan we niet in omdat dit systeem niet gebruikt wordt voor particuliere woningbouw.

Kan de prof die je begeleidt bij het eindwerk je niet vertellen waar je die informatie vindt? Voor heel wat vragen raadplegen wij trouwens zelf professoren. Daarnaast neem je best eens contact met bedrijven die gespecialiseerd zijn in deze bouwwijze. Hun “on the field-ervaring” is vaak veel relevanter dan wat je terugvindt in publicaties. Zij kunnen je ook meer vertellen over de prijs van hun systeem.

Om tot een goede vergelijking te komen, kan je best aan de hand van één of meer concrete plannen een prijsraming laten maken door de verschillende bedrijven. Wie weet leg je zo interessante contacten die van pas kunnen komen wanneer het tijd wordt om te solliciteren. Veel succes!

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Fundering

Vind je dit artikel interessant?

bookmark_border Bewaar artikel

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

Producten

Betonnen prefab werkputten en smeerkelders

O beton

Betonnen prefab werkputten en smeerkelders

Grenzeloze mogelijkheden met betonbestrating

Coeck nv

Grenzeloze mogelijkheden met betonbestrating

Zelf fundering gieten van je huis?  Bestel zelf je beton.

Qlikbeton

Zelf fundering gieten van je huis? Bestel zelf je beton.

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Aquaplan

3 manieren om je kelder waterdicht te maken

Met beton als ruwbouwmateriaal staat je huis meer dan stevig in zijn schoenen!

infobeton.be

Met beton als ruwbouwmateriaal staat je huis meer dan stevig in zijn schoenen!

Geïsoleerde vloeren

Evolution Products

Geïsoleerde vloeren