Recuperatiematerialen zijn niet out

Foto: Kempische Bouwmaterialen NV  

Livios voelt zijn lezers graag aan de tand. En hoe kan dit beter dan met de wekelijkse polling? De Livios Special rond recuperatiematerialen was de ideale gelegenheid om jouw mening over deze oude en verouderde materialen te kennen. De resultaten kom je hier te weten.

Al meteen vallen onze pollers uiteen in 2 grote kampen. Enerzijds is er de groep die de recuperatiematerialen weet te smaken en in de polling van een meerwaarde spreekt (31 %). Anderzijds is er een groep (37 %) die minder gecharmeerd is door deze oude materialen en liever kiest voor materialen van vandaag.

Oude bouwmaterialen stralen een zekere klasse en degelijkheid uit. 18 % deelt deze mening, maar vindt dat ze een te groot risico inhouden om ermee aan de slag te gaan in de eigen woning. Een kleine groep van 8 % haakt af omwille van de (te dure) prijzen die gemoeid gaan met recuperatiematerialen.

Een ideaal alternatief voor de recuperatiematerialen zijn de verouderde bouwmaterialen: 6 % verkiest deze verouderde bouwmaterialen boven de oude bouwmaterialen.

Conclusie: Recuperatiematerialen zijn oud, maar zeker niet out.

Wat vind je van recuperatiematerialen? De naakte cijfers

Het zorgt voor een meerwaarde van de woning260 31 %
Ik vind het mooi, maar het houdt toch een risico in149 18 %
Ik vind deze oude bouwmaterialen te duur66 8 %
Ik kies liever voor de verouderde bouwmaterialen 546 %
Ik kies liever voor materialen van vandaag 307 37 %
Totaal aantal stemmen 836100 %