livios logo

Buitendeuren: waarop letten?

De aankoop van de voor- en achterdeur en eventuele zijdeuren gebeurt normaal gezien samen met de ramen. De deuren moeten veilig, duurzaam, goed isolerend, onderhoudsvriendelijk en mooi zijn.

Buitendeuren zijn bijna altijd maatwerk. Deuren in standaardmaten zijn sneller beschikbaar en goedkoper dan maatwerk. Neem pas de maten van de deur wanneer het metselwerk klaar is en de dorpels zijn geplaatst. Een dorpel uitbreken of een deur inkorten, zijn geen van beide een evidentie. 

Maak je keuze

Controleer eveneens de isolerende eigenschappen. Een goede deur laat geen tocht door en beperkt het geluid. Soepele dichtingsprofielen kunnen helpen. Is het materiaal onderhoudsvriendelijk? Na hout zijn vooral kunststof en aluminium populair. 

Voordeur

Je voordeur is het uithangbord van de woning. Maar wat is een mooie voordeur? Dit hangt in de eerste plaats van je smaak af. Stel je de volgende vragen: past de deur bij de voorgevel en bij de stijl van mijn woning? Wil ik een modern type of een meer klassiek model? Plaats een spionnetje op de geschikte hoogte om te zien of degene die voor de deur staat al dan niet gewenst is.

voordeur buitenschrijnwerk deur

Foto Frager
  

buitenschrijnwerk raam ramen pvc voordeur

Foto Winsol
  

Achterdeur

De achterdeur moet vooral veilig zijn. De meeste inbraken gebeuren langs hier. Voorzie in voldoende veiligheidsbeslag. Check hoe de deur verankerd is. Dit geldt ook voor de voordeur. Esthetiek speelt een minder grote rol. Een sober exemplaar, al dan niet uitgerust met veel glas, volstaat veelal.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/buitenschrijnwerk/ramen-en-deuren/16908/buitendeuren-waarop-letten/