livios logo

Verhoogde premies voor hoogrendementsglas en buitenmuurisolatie

De Vlaamse regering heeft beslist om vanaf 1 januari 2021 de premies voor hoogrendementsglas en muurisolatie langs de buitenzijde te verdubbelen. “Een goed initiatief”, zegt Marc Dillen, directeur-generaal van de Vlaamse Confederatie Bouw.

Verdubbeling premies

De basispremie voor hoogrendementsglas stijgt vanaf 2021 van 8 euro per m² naar 16 euro per m². Ook de premie voor muurisolatie langs de buitenkant wordt verhoogd van 15 euro per m² naar 30 euro per m². De basispremies worden dus verdubbeld. Voor wie een uitsluitend nachttarief heeft, zou er een verhoogde premie komen.

Stimulans om woning energiezuinig te maken

Marc Dillen van de Vlaamse Confederatie Bouw vindt het alvast een goed initiatief: “In vergelijking met de Brusselse energiepremies zijn de Vlaamse premies aan de lage kant waardoor een echte incentive om te isoleren ontbreekt. Deze premieverhoging biedt een sterkere incentive om een woning alsnog energiezuinig te maken.”

buitenschrijnwerk glas beglazing ramen

De basispremie voor hoogrendementsglas stijgt vanaf 2021 van 8 euro per m² naar 16 euro per m².

Foto Saint-Gobain Building Glass
  

isolatie muur muurisolatie na-isolatie isoleren gevel glaswol Isover Mupan Facade.JPG

Ook de premie voor muurisolatie langs de buitenkant wordt verdubbeld van 15 euro per m² naar 30 euro per m².

Foto Isolteam
  

asbest dak golfplaten

De Vlaamse regering voert ook een verhoogde premie in voor isolatiewerken gekoppeld aan asbestverwijdering van dak of gevel.


© Getty Images  

Verhoogde basispremie bij asbestverwijdering en isolatie

De Vlaamse regering voert ook een verhoogde premie in voor isolatiewerken gekoppeld aan asbestverwijdering van dak of gevel. Om in aanmerking te komen voor deze premie, moet je het asbest laten verwijderen en afvoeren volgens strikte regels bepaald door OVAM. “Jaarlijks moeten we ruim 40.000 woningen en 1.500 woongebouwen asbestvrij maken om de doelstellingen in het asbestplan te halen. Vaak worden gezinnen die hun dak willen na-isoleren geconfronteerd met bijvoorbeeld een onderdak van asbest, wat uiteraard een meerkost betekent. We waren dan ook vragende partij om een gekoppelde premie te voorzien”, legt Marc Dillen uit.

Tip: hier kan je mogelijk asbest tegenkomen. 

Hoe premies aanvragen?

Als je hoogrendementsbeglazing laat plaatsen door een aannemer of als je je muren laat isoleren langs de buitenzijde, kan je hiervoor bij Fluvius een premie aanvragen. Momenteel kan je de premie drie maanden na de aanvraag van de omgevingsvergunning aanvragen. Dat wordt nu aangepast. Zo kan je de premie aanvragen binnen de drie maanden nadat je omgevingsvergunning werd toegekend.

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/buitenschrijnwerk/ramen-en-deuren/58942/verhoogde-premies-voor-hoogrendementsglas-en-buitenmuurisolatie/