Schuifdeursysteem Infinium: de ultraslanke topper

Om de architectuur enerzijds en het uitzicht over de omgeving anderzijds ten volle tot hun recht te laten komen, houden architecten doorgaans van zo onopvallend mogelijke raamprofielen. Met haar ultraslanke high-end schuifdeursysteem Infinium speelt AluK hier sinds 2016 op in.

Vlakke drempeloplossing

Vijf jaar later brengt de specialist in aluminium ramen enkele nieuwe design- en configuratiemogelijkheden voor het schuifsysteem op de markt. Zo ontwikkelde AluK een vlakke drempeloplossing, waardoor de vloer binnen en buiten op hetzelfde niveau kan doorlopen. Dat is niet alleen esthetisch, maar ook ergonomisch een bijzondere troef. Bovendien zorgt dat ervoor dat de vleugel eenvoudig én zonder breekwerk in het plafond te (de)monteren is.

  • © AluK

Slanke handgreep

De nieuwe wielsets kunnen een gewicht dragen tot 400 kilogram, terwijl de vleugels zich nog steeds eenvoudig laten bedienen. Dat de glaspartijen – met maximale afmetingen van 3 m breed bij 3,5 m hoog – in een hoek van 90 graden samenkomen, zonder extra hoekprofiel, draagt bij aan de transparantie. En aangezien de details het design maken, kreeg Infinium een extra slanke handgreep waarbij de schroefkoppen niet langer zichtbaar zijn én kan het geheel ook volledig automatisch werken.

Richtprijs: op aanvraag, naargelang de configuratie

Meer info: https://be.aluk.com

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media