livios logo

De ene offerte is de andere niet

Niets zo leuk als veel daglicht in huis. Zo begint je zoektocht naar de juiste ramen en deuren. Maar wat is een eerlijke prijs voor jouw keuze? Hoe vergelijk je offertes en waar moet je zeker op letten?

buitenschrijnwerk raam ramen ST1000 (6)

Met de offertes van een vijftal bedrijven kan je al behoorlijk aan de slag. Die pluis je nauwkeurig uit tot je een duidelijk beeld hebt van de inbegrepen kosten.

Foto Aliplast Aluminium Systems
  

9007mat CS77  07

Heb je een hijskraan nodig tijdens de plaatsing? Deze vraag stel je beter al meteen bij de offerte.

Foto Oben
  

Zo begin je eraan

Met de offertes van een vijftal bedrijven kan je al behoorlijk aan de slag. Die pluis je nauwkeurig uit tot je een duidelijk beeld hebt van de inbegrepen kosten. Want twee prijsvoorstellen omvatten zelden dezelfde werken, materiaal, onkosten … Het volstaat dus niet om enkel de totaalprijs onderaan je offerte te vergelijken.

De offerte die je ontvangt, is een basisprijs die zo goed mogelijk berekend wordt op basis van al jouw wensen. De meerprijzen en varianten (zoals kleuren, afwerking …) zijn een gevolg van keuzes die tijdens het bouwproces nog veranderen.

Kwalitatieve onderdelen

Stel: de vijf bevraagde buitenschrijnwerkfirma's werken met dezelfde profielleverancier. Toch krijg je vijf totaal verschillende offertes opgestuurd. Dat wijst op het belang en de prijs van alle andere onderdelen, want de ramen- en deurenaannemer koopt die bij leveranciers naar keuze. Vraag na of jouw aannemer in spe zijn partners bewust kiest op basis van kwaliteit.

Met welke bedrijven, merken en producten werkt hij samen? Zijn ze al jarenlang trouwe partners of verandert hij regelmatig van leveranciers zodat hij altijd een ander en goedkoper assortiment heeft? En wat als je dan herstelstukken nodig hebt die niet meer in het gamma zitten? Goedkoop is niet altijd even goed, net zoals het duurste niet altijd nodig is. Allerbelangrijkst zijn kwaliteit, vertrouwen en service.

Bijkomende kosten

Heb je een hijskraan nodig tijdens de plaatsing? Deze vraag stel je beter al meteen bij de offerte. Dan kan de aannemer nakijken of hij met je ramen over of langs je huis kan. Vanaf een gewicht van ongeveer 150 kg brengt een kraan de ramen tot op de juiste plaats. De kosten hiervan kunnen oplopen tot 1.500 euro, dus best even checken om onverwachte meerprijzen te vermijden.

Kijk en voel

Op internet vind je veel foto’s, informatie en inspiratie. Maar alleen in een toonzaal kan je het materiaal zien, voelen en vergelijken. Bezoek zeker de toonzaal van de bedrijven die je een offerte bezorgen. Zo maak je een bewuste keuze en vermijd je problemen en herstellingen in de toekomst door loze verwachtingen. 

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/buitenschrijnwerk/ramen-en-deuren/de-ene-offerte-is-de-andere-niet/