livios logo

Geef karakter aan je woning met minimalistische schuiframen uit hout

Fabrikant Engels Ramen en Deuren ontwikkelt de SlimSlide, een slank houten schuifraam met een profiel en tussenstijl van amper 75 mm. Het resultaat: een slank schuifraam met de warme uitstraling van hout.

De SlimSlide is een op maat gemaakt slank schuifraam met een tussenstijl van 75 mm. Ter vergelijking: een houten schuifraam heeft normaal een tussenstijl van 120 mm breed. “Raampartijen moeten steeds hoger. Drie meter en hoger zijn geen uitzondering meer. Met de SlimSlide kunnen we nu ook slanke ramen in hout met die hoogte aanbieden”, vertelt medezaakvoerder Didier Engels.

Foto Engels
  

Foto Engels
  

Foto Engels
  

Moderne look met hout

De SlimSlide is perfect als je van een strakke woning houdt met een authentieke uitstraling. “Binnen de architectuur zijn er talloze voorbeelden van strakke, modernistische woningen met slanke raampartijen in aluminium”, zegt Didier Engels. “Modernisme stond lange tijd gelijk aan aluminium, terwijl hout stond voor klassiek en landelijk. Wij bieden nu die modernistische look met hout. Dezelfde strakheid, maar het eindresultaat straalt een compleet andere sfeer uit.”

Passiefraam

De SlimSlide voldoet bovendien aan de strengste isolatienormen. Bij een diepte van 220 mm isoleert het raam meer dan voldoende door het gebruik van driedubbele beglazing. Dit passiefraam is speciaal ontwikkeld om het energieverlies via het raam sterk te beperken. Bovendien garandeert het sluitwerk volgens de fabrikant een superieure wind- en waterdichting.

Meer info: www.engelsnv.be

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/buitenschrijnwerk/ramen-en-deuren/geef-karakter-aan-je-woning-met-minimalistische-schuiframen-uit-hout/