livios logo

Raamtrends: van slanke profielen tot ramen met steellook

Met grote ramen heb je niet alleen een mooi zicht op je tuin, ze zorgen ook voor meer daglicht in huis. Wil je nieuwe ramen plaatsen, maar zoek je nog inspiratie? We polsten bij enkele raamfabrikanten naar de trends van dit jaar: superslanke profielen, grote schuiframen en zwarte ramen of ramen in steellook zijn dit jaar in.

Slanke of quasi onzichtbare profielen

De trend van het laatste jaar om zoveel mogelijk daglicht naar binnen te halen, zet zich ook dit jaar voort. Daarom blijven ramen met slanke profielen en slanke middenstijlen populair. Kies je voor minimalistische profielen? Dan wil dit niet zeggen dat je inboet aan sterkte of veiligheid. Integendeel. Sommige fabrikanten pakken zelfs uit met uiterst dunne profielen die quasi onzichtbaar zijn.

ramen groot zwarte ramen slanke profielen

Foto Reynaers Aluminium
© Crahay & Jamaigne  

ramen groot zwarte ramen slanke profielen

Foto Sapa
  

Grote schuiframen met naadloze overgang tussen binnen en buiten

Ook populair zijn grote glaspartijen met een glazen deur, schuiframen of een glasgevel. Wist je dat er zelfs drempelloze schuiframen bestaan? Ook bij grote schuiframen kan je kiezen voor slanke profielen. Zo krijg je een naadloze overgang van binnen naar buiten. Je tuin en leefruimte lijken één geheel waardoor je optimaal van je tuin kan genieten.

ramen groot zwarte ramen slanke profielen

Foto Reynaers Aluminium
© Christophe Van Couteren  

ramen groot zwarte ramen slanke profielen

Foto Reynaers Aluminium
© Atelier d'architecture Bruno Erpicum  

Zwart of steellook

Op vlak van kleuren is er voor ieder wat wils. Wil je op safe spelen? Zwarte ramen blijven ook dit jaar trendy. Wat ook meer en meer opkomt, zijn duurzame poeders en coatings. Zo behouden je ramen beter de glansgraad en verkleuren ze minder. Er zijn zelfs fabrikanten die uitpakken met een lakgarantie. Daarnaast zijn ook ramen met een steellook populair: ze lijken op authentieke stalen ramen, maar zijn gemaakt van aluminium.

ramen groot zwarte ramen slanke profielen

Foto Sapa
  

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/buitenschrijnwerk/ramen-en-deuren/raamtrends-van-slanke-profielen-tot-ramen-met-steellook/?utm_source=hln&utm_medium=partnersite&utm_term=&utm_content=8e05e34&utm_campaign=content