livios logo

Smal, smaller, smalst: de trend in ramen en deuren

Less is more. Minimalisme blijft de toon zetten in moderne woningbouw. En daar spelen de producenten van ramen en deuren handig op in. Met slanke profielen, slimme schuifraamsystemen en eigentijdse voordeuren. 

De revival van staal

Foto Winsol
  

Kenmerkend voor een minimalistische architectuur zijn grote, open glaspartijen. Met het systeem Slim Line 38 garandeert Reynaers Aluminium een ultraslank raamprofiel, dat ook beschikbaar is voor drievoudige beglazing. Daarnaast is het karakter van stalen ramen opnieuw erg in trek. Zo pakt Winsol uit met Steellook HI, een moderne oplossing uit aluminium die de kenmerkende, strakke look van staal nabootst. Inclusief de kenmerkende kruishouten.

Superslank schuifraam

Foto Sapa
  

Het uitzicht van een schuifraam wordt bepaald door de aanzichtbreedte van de middenstijl. Hoe breder die is, hoe zwaarder het schuifraam oogt. Daarom ontwikkelde SAPA een aluminium schuifraam, de Confort Smartline XS, met een versmalde aanzichtbreedte van minder dan 36 mm. Daarmee is het meteen een van de smalste schuiframen op de markt.

Dunne vensterbanken

Bij hedendaags buitenschrijnwerk hoort een passende vensterbank. Je ziet steeds vaker dunne aluminium of stalen venstertabletten die op maat worden gemaakt. Ze zijn in zowat alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Je kan ze ook in dezelfde kleur als je ramen en deuren laten uitvoeren. 

Subtiele screens

Foto Wilms nv
  

Niet alleen ramen en deuren zien er vandaag erg modern uit. Ook zonwering is beschikbaar in de meest strakke uitvoeringen. Voorzetscreens zijn een optie, maar de meest slanke look krijg je met inbouwscreens. Die zitten in een uitsparing boven je raamopening en zorgen voor een naadloos geheel met je gevel. Met de ZipX®Zero van Wilms ben je bovendien zeker van een luchtdichte afwerking. De screenkast zit volledig weggewerkt achter de gevel. Zo is het screen in opgerolde toestand onzichtbaar vanbinnen én vanbuiten. 

Strakke blikvanger

Foto Winsol
  

De voordeur is het uithangbord van je woning en bepaalt in grote mate het uitzicht van je voorgevel. En nu gevels steeds eigentijdser worden, merk je dat die stijl zich ook doorzet bij het ontwerp van buitendeuren. Van raampartijen en deuren die in mekaar overvloeien, tot minimalistische handgrepen en volledig greeploze deuren. De opties zijn nagenoeg eindeloos. En dat zowel voor exemplaren in aluminium als pvc

11 dingen die je moet weten over ramen en deuren

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/buitenschrijnwerk/ramen-en-deuren/smal-smaller-smalst-de-trend-in-ramen-en-deuren/