livios logo

Hoe snel reageren bij fout plaatsing?

Vraag

Smeedijzer deur

Smeedijzer deur

Mijn bouwheer liet mijn smeedijzeren deur plaatsen door zijn schrijnwerker. Maar deze is totaal verkeerd geplaatst. Ik heb maar twee weken later gereageerd omdat ik het eerst door de vingers wou zien, vermits ze zeiden dat het plaatsen niet anders kon dan op deze manier.

Hoe meer ik mijn deur onderzocht en voorbeelden zag van hoe ze wel moest geplaatst zijn, hoe minder ik met de huidige situatie kan leven. De bouwheer eist dat ik het plaatsen betaal omdat ik te laat gereageerd heb.

Ondertussen zoek ik op eigen initiatief een andere plaatser die het correct kan plaatsen en die zal ik natuurlijk betalen. Heeft de bouwheer gelijk dat ik te laat gereageerd heb en moet ik nu twee maal plaatsingskosten betalen?

Antwoord

Je doet er niet goed aan door een andere technieker te gelasten vooraleer dit euvel is opgelost. Op deze wijze maak je nadien elke vaststelling op tegenspraak onmogelijk en kan je jouw standpunt aangaande de verkeerde plaatsing niet meer bewijzen. Zorg dat je per aangetekende post de werken protesteert.

Advocatenkantoor Huygen is meer dan 30 jaar actief in vele domeinen van het recht. Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Buitenschrijnwerk

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

9 dingen die je moet weten over buitenschrijnwerk


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/buitenschrijnwerk/vraag/35553/hoe-snel-reageren-bij-fout-plaatsing/