Doekzonwering op zonne-energie

Om de klimaatverandering het hoofd te bieden kwamen er de laatste jaren zowel voor nieuwbouw als renovatie heel wat slimme producten op de markt. Met haar Fixscreen Solar doekzonwering speelt ook het Belgische Renson hierop in.

Het grote voordeel van doekzonwering is dat de felle zomerzon niet de kans krijgt om de ramen te bereiken, waardoor het binnen niet – of toch veel minder snel – te warm wordt. Een horizontale zonwering biedt eveneens het voordeel dat je zonder hindernissen van binnen naar buiten loopt, en dat je een schaduwplekje creëert op je terras of balkon.

Een andere troef van de Fixscreen Solar is dat het de nodige energie voor de bediening uit zonne-energie haalt. Dat betekent dat je kan besparen op elektriciteit en dat je de doekzonwering letterlijk overal kan plaatsen. Er zijn immers geen stopcontacten nodig en er komt geen kap- of breekwerk te pas aan de installatie. De zonnecel, die op basis van daglicht werkt, zou ook op een minder zonnige dag de nodige energie kunnen voorzien. Al voorziet Renson als eventuele back-up telkens ook een extra zonnecel, die op een andere plek wordt gemonteerd.

Richtprijs: Fixscreen Solar (B 1000 mm x H 2200 mm): 1.757,50 euro, excl. btw

Meer info: www.renson.eu

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media