livios logo

Deze zonweringen zijn jouw verfrissing op hete dagen

Wil je genieten van de eerste zonnestralen in huis, maar in hartje zomer toch een aangenaam frisse woning kunnen binnenwandelen? Met deze nieuwe rolluiken, shutters en screens hou je de binnentemperatuur onder controle.

Inbraakwerende en windbestendige klapluiken

Het klapluik Cilium van Renson is standaard uitgevoerd met aluminium lamellen maar kan even goed bekleed worden met lamellen in trespa of hout. Het zicht naar buiten blijft behouden terwijl de lamellen binnenvallend zonlicht afbreken.

In opengeklapte stand vormt Cilium een luifel boven je raam dat bij een hoogstaande zon voor voldoende schaduw zorgt. Bij het dichtgaan, vallen de klapluiken in het slot. Ze scoren dus goed qua inbraakwerendheid en zijn windbestendig.

Het klapluik Cilium...

Foto RENSON Sunprotection
  

... kan bekleed worden met lamellen in aluminium, trespa of hout.

Foto RENSON Sunprotection
  

Voorzetscreen op zonne-energie

Harol lanceert een voorzetscreen op zonne-energie. De SC800-Zip Solar heeft genoeg aan de zon en werkt volledig autonoom. Deze zonnewering isoleert zowel thermisch als akoestisch en is windbestendig. Geschikt voor ramen tot maximaal 2,5 m breed en 3 m hoog.

Met deze zonnewering behoud je een strakke look, omdat de batterij weggewerkt is in de kast. Vernieuwend voor jou én eenvoudig voor de installateur, want de installatie van het zip-screen gebeurt zonder breek- of elektriciteitswerken. Zo blijft de bouwschil intact.

SC800-Zip Solar

Foto Harol België NV
  

Luchtdicht rolluik en screen

Met ShutterX en ZipX Zero biedt Wilms een rolluik en screen aan dat gegarandeerd luchtdicht is. De ideale oplossing voor de bouwknoop aan je raam. Er is geen perforatie meer van de binnenmuur en het rolluik of screen is onzichtbaar vanaf de buitenzijde.

De weggenomen isolatie bij het inbouwen wordt vervangen door een composietprofiel achter de kast. Dit verbetert zelfs de isolatiewaarde. Zo zorgt de ShutterX of ZipX Zero voor een daling van je energieverbruik. In de zomer bescherm jij je woning tegen oververhitting en bewaar je een aangenaam binnenklimaat, terwijl je in de winter de opgewekte warmte binnen houdt. Een win-win.

ShutterX

Foto Wilms nv
  

ZipX Zero

Foto Wilms nv
  

Zijdelings openschuivende doekzonwering

De Slidefix van Renson is een zijwaarts openschuivende doekzonwering. Een praktische oplossing voor grote schuiframen. Aangezien de zonwering de logische openingsrichting van het schuifraam volgt, blijft het raam ook mét zonwering, perfect bruikbaar als doorgang.

De Slidefix is beschikbaar tot maximum 4 m breed en 3 m hoog, waardoor je ramen tot 8 m breed kan bekleden zonder onaantrekkelijke tussenprofielen. Je kan deze doekzonwering elektrisch bedienen of aan je domoticasysteem koppelen.

Slidefix

Foto RENSON Sunprotection
  

100% verduisterende screens

Winsol biedt met de Solfix Duo een screen met goede isolerende eigenschappen. Ook de montage boven je raam is warmte- en geluidsisolerend. Ideaal voor lage-energiewoningen. Het doek houdt de zonnestralen tegen en beschermt je interieur tegen schadelijke uv-stralen.

Bovendien wordt de zonwering volledig op maat gemaakt. Zo kan je kiezen voor een 100% verduisterend doek dat helemaal geen licht binnenlaat. De Solfix Duo is ook windbestendig. Extra pluspunt: het doek heeft insectwerende eigenschappen.

Solfix Duo

Foto Winsol
  

Meer lichtinval met één druk op de knop

Jasno biedt raambekleding die je elektrisch kan bedienen. Je huis aanpassen voor de toekomst of simpelweg genieten van comfort? Met de elektrische bediening verandert je lichtinval met een druk op de knop.

Kies uit houten jaloezieën of vouwgordijnen met elektrische Somfy-bediening. Al zittend op de bank bepaal je met een afstandsbediening de hoeveelheid lichtinval of privacy. Liever raambekleding zonder bediening? Jasno levert ook shutters en verticale lamellen.

Screens met...

Foto Jasno
  

...elektrische Somfy-bediening.

Foto Jasno
  

Doekzonwering voor glas-op-glas-hoekramen

Vele moderne woningen hebben glas-op-glas-hoekramen die een weids zicht op de tuin geven. Met de Panovista Max biedt Renson zonwering zonder kabels of geleiders die het zicht naar buiten verstoren. Beide doeken worden aangestuurd door één motor.

Eén ritssluiting verbindt beide doeken op de hoek bij het neerlaten zodat ze gelijktijdig afrollen. Zo heb je een mooi afgewerkt geheel dat bovendien bestand is tegen windstoten tot 90 km per uur. De Panovista Max is beschikbaar voor glasramen tot maximum 6 m breed aan beide zijden en 3,4 m hoog, met een maximaal totaaloppervlak van 30 m².

De Panovista Max...

Foto RENSON Sunprotection
  

... is ideaal voor glas-op-glas-hoekramen.

Foto RENSON Sunprotection
  

Houten jaloezieën

Ben je het beu om je raam te verdelen in meerdere jaloezieën? Inhuis Plaza pakt uit met nieuwe houten jaloezieën, tot wel 3,6 m breed. Zo plaats je één brede houten versie over je volledige raam.

Ontdek ook de nieuwe trendkleuren in het gamma en de jaloezieën uit bamboe. Die zijn extra licht en vol van houtnerf. De lamellen zijn dunner waardoor je een zeer verfijnde, sfeervolle uitstraling krijgt. Een mooi natuurlijk product op maat!

Houten jaloezieën uit bamboe.

Foto Inhuis Plaza
  

Shutters voor ieder raam en interieur

Heb jij een rond of driehoekig raam? De shutters van Van Eyck worden tot op de millimeter gemaakt en zijn dus voor iedere raamvorm geschikt. Zo behoud je ook de contouren van binnenuit gezien en worden ze extra geaccentueerd. Als je de lamellen kantelt, creëer je de sfeer en lichtinval die jij wil. Bovendien werken ze isolerend en zonwerend.

Van Eyck biedt vijf collecties met talrijke mogelijkheden qua kleur, maat en bedieningsvorm. Verkies je een landelijke, klassieke, moderne of industriële stijl? Voor ieder interieur vind je de juiste shutters.

De shutters van Van Eyck zijn geschikt voor driehoekige...

Foto Van Eyck Shutters
  

... of gebogen ramen.

Foto Van Eyck Shutters
  

 

-------------------

Meer over:
Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/buitenschrijnwerk/zonwering/deze-zonweringen-zijn-jouw-verfrissing-op-hete-dagen/