livios logo

Met deze 4 hou je de zon uit het vizier

De zomer komt er bijna aan, en dat betekent dat je weer kan genieten van de warme zonnestralen. Al zorgt de zon niet altijd voor genot. Heb je veel ramen in huis? Dan kan het in de zomer wel eens héél warm worden binnen. Daarom bespreken wij voor jou de vier nieuwste zonnescreens, om oververhitting te voorkomen.

1. Duco: DucoScreen Front 150

De DucoScreen Front 150 is een strakke zonwering die door de grote beschikbare afmetingen ideaal is voor grote ramen. Wat nog speciaal is aan dit screen, is dat het onzichtbaar geplaatst wordt in de spouw. Roosters en geleiders zijn dus niet zichtbaar van buitenaf. Door de handige ritssluiting komen er tijdens de zomermaanden geen insecten naar binnen. En ook de zon krijgt geen kans, want je kan namelijk kiezen uit verschillende soorten textieldoeken: verduisterend, standaard,… 

DucoScreen Front 150 CAP gaat nog een stapje verder. Deze gemotoriseerde versie heeft dezelfde troeven als het standaard exemplaar, maar is gemonteerd op een speciale uitvalarm. Die gaat eerst verticaal naar beneden, waarna hij automatisch uitvalt in een hoek van maximaal 90°. Op die manier hou je wel de hitte buiten, maar niet het licht!

2. Brustor: B1100/B1350 ZIP Solar

Zoals de naam al doet vermoeden, werken de nieuwe ‘Brustor Solar Screens’ op zonne-energie. Een milieuvriendelijke zonwering dus, zowel voor nieuwbouw als renovatie. Omdat er geen grote breekwerken nodig zijn, is de montage van dit type screen zeer eenvoudig.

Foto Brustor
  

Foto Brustor
  

Elektrische bedrading is door de zonne-energie ook overbodig. Een zonnewering op het hoogste verdiep van je woning is dus niet langer een probleem. Stormweer? Ook daar moet je niet mee inzitten. Het screendoek is erg windvast dankzij de gepatenteerde ZIP-sluiting. Gesloten of niet, het zonnepaneel blijft ten allen tijde blootgesteld aan de zonnestralen.

3. Renson: Fixscreen Solar

Ook de Fixscreen Solar van Renson werkt op zonne-energie. De compacte zonnecel kan zowel links als rechts op de buitenkast geplaatst worden. Die kan je dus wél zien, maar de radiogestuurde motor en de batterij zijn mooi weggewerkt in een kokerprofiel onder de kast. Is er een probleem met de motor of batterij? Geen nood, dan kan je die nog steeds eenvoudig bereiken.

Deze zonwering is, net zoals de meeste exemplaren die werken op zonne-energie, makkelijk te plaatsen zonder kap- of breekwerk. Het perfecte exemplaar dus voor renovatie, of als oplossing bij bestaande woningen. Zo zet je de zon buitenspel, en vermijd je oververhitting in de zomer!

4. Wilms: ShutterX

De ShutterX wordt volledig luchtdicht ingebouwd in de spouwmuur. In opgerolde toestand is dit rolluik dus onzichtbaar, vanbinnen én vanbuiten. Zelfs de onderlat verdwijnt mee in de kast. Toch zijn eventuele herstellingen altijd makkelijk uit te voeren. Omdat dit rolluik helemaal is weggewerkt in de spouwmuur, is er natuurlijk een stuk isolatie weggenomen. ShutterX vangt dat tekort goed op met innovatief composietmateriaal.

Foto Wilms
  

Foto Wilms
  

Tussen het rolluikblad en het raam, is er een vrije ruimte voorzien voor de installatie van vliegenramen. Een standaard vliegendeur, schuifraam of plissé hordeur? Alles is mogelijk. Net zoals de insecten, krijgt ook vocht geen kans om binnen te dringen. De rolluikinstallatie is voorzien van een speciaal afwateringsprofiel.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/buitenschrijnwerk/zonwering/met-deze-4-hou-je-de-zon-uit-het-vizier/