livios logo

VELUX rolluik houdt je huis koel, ook tijdens hittegolven

Was het tijdens de hittegolf van juli ook puffen en blazen bij jou thuis? Vooral op zolderkamers liepen de temperaturen hoog op. Daar bedacht VELUX een oplossing voor: een rolluik dat de hitte van de zon reduceert. Ook handig: het rolluik is al op een uurtje geïnstalleerd op je dakraam. Gedaan met slapeloze nachten! 

Met temperaturen tot 40 graden zijn de hittegolven in ons land voor velen allesbehalve aangenaam. Zeker als het ’s avonds en ’s nachts amper afkoelt. Een goede nachtrust zit er dan veel mensen niet meer in. Je kan dan proberen met doeken en folies om wat hitte buiten te houden, maar wil je liever een degelijke oplossing die ook echt werkt? Dan is het rolluik van VELUX misschien wel iets voor jou. 

87% minder zonnehitte

VELUX heeft dit rolluik ontworpen om de hittewering van dakvensters te verbeteren. En met succes: het rolluik vermindert de zonnehitte met maar liefst 87 procent als je een dakraam hebt met dubbele beglazing. Zo houdt het huizen koel, zelfs tijdens de heetste zomerdagen. En hoef je niet te vrezen voor slapeloze nachten. 

Foto VELUX Belgium
  

Foto VELUX Belgium
  

Foto VELUX Belgium
  

 

Gemakkelijke bediening

Het rolluik bedienen kan elektrisch of op zonne-energie. Met de vooraf geconfigureerde muurschakelaar kun je het rolluik van eender waar in huis bedienen. Heb je een Apple HomeKit? Dan kan dit zelfs spraakgestuurd. Verder is het rolluik volledig compatibel met het geconnecteerde systeem VELUX ACTIVE with NETATMO: een all-in-one systeem dat proactief je VELUX rolluiken opent en sluit in functie van lokale weersvoorspellingen om oververhitting te vermijden. Via een app op je smartphone of tablet hou je de werking hiervan eenvoudig onder controle. 

In 1 uur geplaatst

VELUX dacht met een gestroomlijnd design niet enkel aan het uitzicht van je woning, ook de installatie van het rolluik is in een handomdraai gebeurd. In amper een uurtje tijd wordt het rolluik op de buitenkant van je dakraam geplaatst. Zo geniet je dezelfde dag al van een koelere ruimte. 

Richtprijs: vanaf 418 euro, excl. btw en installatie

Meer info: www.velux.be 


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/buitenschrijnwerk/zonwering/velux-rolluik-houdt-je-huis-koel-ook-tijdens-hittegolven/