livios logo

Kan je zonwering plaatsen op raam met ventilatierooster?

Vraag

Wij wonen in een recent gebouwd appartement. De ramen hebben ventilatieroosters en een vliegenraam aan de buitenkant. Er zijn echter geen rolluiken. Kunnen wij voorzetrolluiken laten plaatsen of kan dit niet gecombineerd worden met de aanwezigheid van een ventilatierooster en een vliegenraam? Zelfde vraag ivm plaatsing van screens: kan er een screen geplaatst worden op een raam met ventilatierooster?

Antwoord

"In theorie kan het geen ‘kwaad’ om een screen/rolluik voor een raam met een ventilatierooster te plaatsen", stelt Roel Berlaen van Renson.

"Men moet er dan wel rekening mee houden dat er niet kan gegarandeerd worden dat het debiet ten allen tijde (bvb. wanneer de screen naar beneden staat) behaald wordt. In praktijk wordt in zo’n geval meestal geopteerd voor een ‘MS1’ (montagesysteem 1 = voorbouw) en wordt de screen op een kleine afstand van het raam gemonteerd."

Meer beantwoorde vragen over Zonwering

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/buitenschrijnwerk/zonwering/vraag/32655/kan-je-zonwering-plaatsen-op-raam-met-ventilatierooster/