7 innovaties voor je dak

Je dak is niet enkel bepalend voor de uitstraling van je woning, het moet ook goed geïsoleerd zijn. We zetten voor jou enkele nieuwigheden op een rij. Van leien en dakisolatie tot een totaaloplossing voor een luchtdicht dak.

Slanke keramische lei Bellus voor een hedendaagse look

Wienerberger breidt het kleurenpalet uit van de keramische lei Bellus van Koramic. Voortaan is de Bellus ook beschikbaar in agaatgrijs. Met deze lei creëer je een dak dat visueel in één strakke lijn doorloopt.De lei is verrassend dun en licht van gewicht. Daardoor is ze zowel geschikt voor renovaties als voor nieuwe woningen met een hedendaagse look.

Deze keramische lei heeft dezelfde eigenschappen als gewone keramische kleidakpannen, maar is ook bestand tegen krassen en UV-licht. Ze is bovendien vervaardigd met lokale en recycleerbare grondstoffen en legt daardoor volgens Wienerberger een minimale claim op je leefomgeving.

Meer info: www.wienerberger.be

Isolatie voor hellende daken met L-Ments

Met de dakelementen L-Ments speelt Recticel Insulation in op betaalbaar wonen. L-Ments is een zelfdragende en isolerende plaat die eenvoudig te installeren is. Dankzij de snelle montage bespaar je een pak tijd, maar ook energiekosten. Want L-Ments heeft een hoge isolatiewaarde van 0,023 W/mK en is koudebrugvrij, waardoor je ook in de toekomst aan de isolatievereisten voldoet. Bovendien bieden de L-Ments dakelementen heel wat flexibiliteit. Zo heb je voor de binnenafwerking een enorme keuzevrijheid.

Meer info: www.recticelinsulation.com  

Beschermingslaag voor je leien met Tecta

Eternit pakt uit met Tecta, een ingenieuze technologie die het lei-oppervlak beschermt tegen schade en verkleuring. Tecta-leien zijn bestand tegen de meest extreme weersomstandigheden: van een brandende zon tot een strenge winter of fikse plensbui. Ook vuil of krassen laten geen sporen na.

Tecta-leien zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren: van zwart, bruin, donker-, beton-, leisteen- en parelgrijs tot keramisch rood. Ze behouden hun strakke vorm, egale kleur en authentieke look, zodat je dak er altijd als nieuw uitziet.

Meer info: www.eternit.be

Reflecterend onderdak, isolatie en dampscherm in één product

Aluthermo biedt met Densima een reflecterend onderdak, isolatie en dampscherm in slechts één product. Het bestaat uit vier opeenvolgende lagen en verbetert de akoestische prestaties, vermindert koudebruggen, vermindert oververhitting in de zomer en weerkaatst de thermische straling in de winter. Densima is bovendien eenvoudig te plaatsen en het wordt toegepast als isolerend onderdak als er geen isolatie tussen de kepers is.

Meer info: www.aluthermo.com

Densima is een reflecterend onderdak, isolatie en dampscherm in slechts één product.

Foto: Aluthermo SA  

Daglicht via je dak

Techcomlight heeft met Solatube Home een oplossing voor extra daglicht in je woning. De daglichtbuis wordt op je dak geïnstalleerd en brengt licht in de ruimte onder je plat of hellend dak. De plafondplaten – de afwerking van de daglichtbuis aan jouw plafond – zijn in verschillende modellen en groottes verkrijgbaar.

De meest recente toevoeging aan de serie vierkante plafondplaten is de verzonken versie. Deze plafondplaat ligt geheel vlak met je plafond. Ideaal als je houdt van een strakke afwerking en een stijlvolle toets in je modern interieur.

Meer info: www.techcomlight.nl

De daglichtbuis wordt op je dak geïnstalleerd en brengt licht in de ruimte onder je plat of hellend dak.

Foto: Techcomlight  

Totaaloplossing voor een luchtdicht dak

Begin 2018 introduceerde de Vlaamse overheid het S-peil. Een belangrijk element om aan de nieuwe bouwvereisten te voldoen, is de luchtdichtheid. Isover ontwikkelde daarom het Vario-systeem, dat een perfecte luchtdichtheid garandeert. Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Het Vario-systeem bestaat uit verschillende luchtdichtheidsproducten: unieke ophangsystemen, isolatie, een naadloos aansluitend dampscherm, tape om de overlappingen tussen de dampschermbanen te dichten, een dichtingskit, ... Het resultaat? Een perfecte, luchtdichte afwerking voor je dak.

Meer info: www.isover.be

Het Vario-systeem bestaat uit verschillende luchtdichtheidsproducten: unieke ophangsystemen, isolatie, een naadloos aansluitend dampscherm, tape om de overlappingen tussen de dampschermbanen te dichten, een dichtingskit, ...

Foto: ISOVER  

Akoestisch en thermisch comfort voor je hellend dak

De Ecoon-dakelementen van Unilin hebben er een broertje bij: het ES Comfort dakelement met nog betere akoestische en thermische prestaties. Ecoon-dakelementen zijn op maat gemaakte panelen die isolatie, dampscherm, kepers, onderdak én binnenafwerking combineren.

Ecoon is een alles-in-een-oplossing waarbij je in enkele dagen een dak hebt. Een doorsnee dak van 150 m² is in maximaal vijf dagen wind-, water- en luchtdicht geïsoleerd en afgewerkt. Zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten bieden de dakelementen een energie-efficiënte oplossing met uitstekende isolatieprestaties.

Meer info: www.unilininsulation.com

Ecoon-dakelementen zijn op maat gemaakte panelen die isolatie, dampscherm, kepers, onderdak én binnenafwerking combineren.

Foto: UNILIN  

 

Producten

IKO enertherm BM: dé beloopbare isolatieplaat voor uw plat dak

IKO enertherm

IKO enertherm BM: dé beloopbare isolatieplaat voor uw plat dak

Dakpanelen: kies voor isolatie en binnenafwerking in één product

UNILIN

Dakpanelen: kies voor isolatie en binnenafwerking in één product

Dakrand- en dakgootbekleding in Twinson en PVC

Deceuninck

Dakrand- en dakgootbekleding in Twinson en PVC

Meer dan 100 kleuren beschikbaar voor uw gevel of dakrand

Rockpanel

Meer dan 100 kleuren beschikbaar voor uw gevel of dakrand

De gegolfde DNH-V dakpan: absolute winnaar op vlak van snelheid en techniek

Monier

De gegolfde DNH-V dakpan: absolute winnaar op vlak van snelheid en techniek