livios logo

Nieuw: van snelle dakisolatie tot dakpan die altijd past

Op zoek naar de perfecte dakpan? Wil je je dak efficiënt isoleren? Of liever extra daglicht binnenlaten via je dak? We zetten de nieuwigheden voor je op een rij.

Een dakpan die altijd past

Wienerberger ontwikkelde samen met ervaren vakmannen de Stormpan Vario 18: een pan die op ieder dak past. Deze pan is zowel verticaal als horizontaal maximaal aanpasbaar: ze heeft een variabele latafstand tot 25 mm en een speling in breedte van 4 mm. Deze nieuwe dakpan heeft een slanke en elegante look en is verkrijgbaar in mat zwart.

Per vierkante meter heb je slechts 17,1 pannen nodig. Dat zijn drie tot vier stuks minder. Je dakdekker kan de pannen dus sneller plaatsen. Deze tijdswinst betekent voor jou een flinke besparing op de kosten. Wienerberger biedt bovendien 30 jaar garantie op de vorstbestendigheid, inclusief vervangingskosten.

Meer info: www.wienerberger.be

Foto Koramic
  

Foto Koramic
  

 

Snelle dakisolatie

Energie besparen? Dat kan met efficiënte en duurzame isolatie. Recticel Insulation brengt met het nieuwe ‘pop-in’-systeem Comfofix een snelle dakisolatie op de markt. Deze isolatie voor nieuwbouw- en renovatieprojecten met hellende daken is gemaakt van gerecycleerde materialen: een milieuvriendelijke keuze!

De isolatieplaten zijn volgens de fabrikant het snelste en meest gebruiksvriendelijke materiaal op de markt. De isolatie past zo tussen de dakspanten, waardoor je plaats bespaart onder je dak. Je duwt de platen op zijn plaats en de klus is geklaard. Zonder extra bevestigingsmateriaal of gereedschap. Dankzij de goede thermische prestaties heb je slechts één dunne laag isolatie nodig.

Meer info: www.recticelinsulation.com

 

Leg 20 pannen in één keer

Aquaplan heeft een nieuwe variant uitgebracht van de bestaande Aqua-Pan: de Aqua-Pan Gallo. Dit is een metalen dakpannenplaat van 1 m² waarmee je 20 pannen in één beweging plaatst. De plaat heeft een zachte welving voor een elegante look. Je kan kiezen uit de kleuren antraciet of rood.

De Aqua-Pan Gallo is eenvoudig te plaatsen want de plaat past altijd én op ieder dak. Bovendien biedt Aquaplan alle bijhorende accessoires aan: nokstukken, windveren, schroeven, afsluitstukken, …

Meer info: www.aquaplan.be

Foto Aquaplan
  

Foto Aquaplan
  

 

Dakuitgang voor gas- of stookolietoestellen

Heb je een gas- of stookolietoestel? Met de Dualis Condensatie biedt Poujoulat een nieuwe dakuitgang aan. Deze is geschikt om een klassieke dakdoorvoer te vervangen. De Dualis Condensatie heeft naast de toevoer van verbrandingslucht en de afvoer van rookgassen ook een aansluiting voor de ventilatie. De Dualis Condensatie is licht, gemakkelijk en eenvoudig te plaatsen op alle soorten dakbedekkingen en voor alle daken met een helling van 25 tot 120%.

Daarnaast introduceert Poujoulat ook enkele nieuwe afwerkingen voor je dakuitgang. Naast tien gladde afwerkingen en drie sierpleisters, kan je nu ook kiezen uit zeven nieuwe composietsteenstrips.

Meer info: www.poujoulat.be

 

Laat daglicht binnen via je dak

Daglichtprofessional Techcomlight brengt verschillende nieuwe designs voor het daglichtsysteem Solatube op de markt. De vernieuwde koepel van de daglichtbuis zorgt voor een verbeterde lichtopbrengst en is naast de ronde vormen nu ook als vlakke variant verkrijgbaar.

De vlakke koepel is ideaal voor hellende daken. Het daglicht wordt op dezelfde manier door de buis getransporteerd, maar het verschil is dat de vlakke glasplaat één geheel vormt met het hellende dak. Wil je een verbeterde lichtopbrengst? Dan kies je best de ronde koepel. Primeert voor jou vooral het esthetische aspect? Dan is de vlakke koepel iets voor jou.

Meer info: www.techcomlight.be

 

Lichte en milieuvriendelijke betondakpan

BMI Group, producent van dakbedekkingen lanceert een nieuwe, vederlichte betondakpan: Aerlox. Deze dakpannen wegen minder dan 30 kg/m², zo’n 30% lichter dan de gemiddelde betondakpan, maar is toch sterk en duurzaam. Je kan dit lichtgewicht sneller en eenvoudiger plaatsen en je bespaart op de dakconstructie.

Dakpannen uit beton scoren goed op vlak van duurzaamheid: ze zorgen voor tot 80% minder CO2 omdat de pan niet gebakken moet worden, maar gewoon kan drogen. Bovendien kunnen ze opnieuw gerecycleerd worden. Kortom, de Aerlox-dakpan zorgt voor minder milieubelasting.

Meer info: www.bmigroup.com

Foto BMI Monier
  

Foto BMI Monier
  

 

Meer weten over daken? Lees hier verder.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/dak/dakmaterialen/nieuw-van-snelle-dakisolatie-tot-dakpan-die-altijd-past/