livios logo

Nieuw voor je woning: de glazen dakpan

De Belgische specialist in glastegels Verhaert & Co biedt vanaf nu ook glazen dakpannen aan. Ze lijken op klassieke dakpannen, maar zijn daarnaast ook lichtdoorlatend, milieuvriendelijk en multi-inzetbaar. Van een terrasoverkapping tot een dak met zonnepanelen.

Glazen dakpannen hebben dezelfde afmetingen als klassieke dakpannen en worden op dezelfde manier geplaatst. “Ze hebben een aantal bijkomende voordelen”, vertelt zaakvoerder Stefanie Verhaert. “Omdat ze gemaakt zijn van glas, zijn ze lichtdoorlatend. Hierdoor zijn ze erg geschikt voor een terras, schuur of carport”. Opgelet: deze dakpannen zijn enkel geschikt voor daken waar geen isolatie nodig is.

Foto Verhaert & Co
  

Foto Verhaert & Co
  

Foto Verhaert & Co
  

Ook voor zonnepanelen

Een andere toepassing van deze glazen dakpannen is het wegwerken en beschermen van zonnepanelen. “Zonnepanelen zijn niet meer uit ons straatbeeld weg te denken”, zegt Stefanie Verhaert. “Maar mooi is dat meestal niet. Zeker niet bij woningen in een klassieke stijl.” Je laat de glazen dakpannen gewoon over je zonnepanelen plaatsen. Volgens de fabrikant behoud je het volledige rendement én je panelen zijn extra beschermd.

Duurzame oplossing

Naast het esthetische effect hebben deze glazen dakpannen ook een lange levensduur en zijn ze een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor je dak. De gemiddelde levensduur van een dakpan bedraagt 40 jaar en ze is 100% recycleerbaar. 

Meer info: www.verhaert.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/dak/dakmaterialen/nieuw-voor-je-woning-de-glazen-dakpan/