livios logo

Beca-schoorsteenkous blaast oude schoorsteen nieuw leven in

Foto Colemont bvba
  

Foto Colemont bvba
  

Heb je een oude schoorsteen die aan renovatie toe is, maar zie je op tegen breekwerk en stof? Dan is de Beca-schoorsteenkous van Colemont iets voor jou. Deze opblaasbare kous kan door lucht en warmte de vorm aannemen van elke schoorsteen, of die nu rond, vierkant of rechthoekig is.

Amper breekwerk

Klassieke buizen passen niet in elke schoorsteen en soms zouden ze de capaciteit van de schoorsteen te veel beperken. In deze situaties biedt de schoorsteenkous een uitkomst. Die wordt eenvoudig door de bestaande schoorsteen geschoven. Zo blijven de breekwerken tot een minimum beperkt en is de installatie meestal al na één dag uitgevoerd. De schoorsteenkous bestaat uit onontvlambaar materiaal en is geïmpregneerd met thermohardend hars dat geen toxische componenten bevat.

HT 1000°-systeem

Wanneer er rechtstreeks contact is met de vlammen, zoals bij open haarden, houtkachels, industriële ovens en pelletkachels, is het HT 1000°-systeem aanbevolen. Deze kous is bestand voor de renovatie van rookgaskanalen die hoge temperaturen (1000°C) moeten aankunnen.

Richtprijs

Een richtprijs? Die hangt volgens Colemont af van de diameter. "In ons gamma zitten schoorsteenkousen voor het HT 1000°-systeem met een diameter van 80 tot 500 mm. Voor een tussenmaatje van 150 mm betaal je per lopende meter 237,34 euro. Hierbij komen nog de kosten van de schoorsteeninspectie die we op voorhand uitvoeren om het verloop van de schoorsteen te bepalen. Daarnaast betaal je ook voor de plaatsing van de kous en voor de machines die moeten voorzien worden om de kous op te blazen."

Meer info op www.colemont.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/dak/dakonderhoud/beca-schoorsteenkous-blaast-oude-schoorsteen-nieuw-leven-in/