Dit zijn de 5 populairste klussen op het dak!

Zelf de pannen op je dak leggen? Of je dakgoot afdekken voor de eerste bladeren vallen? We selecteerden vijf klussen die populair zijn bij onze lezers. Ga stap voor stap aan de slag, op en rond je dak. Tijd om te klussen!

1. Dakpannen leggen

Foto: Livios  

Een pannendak leggen is een grote karwei die voorbereiding, kennis en hard werk vereist. In onze klus 'dakpannen leggen' kom je het nodige materiaal en de belangrijkste stappen te weten. We begeleiden je van onderdak tot dakpannen vastmaken, zodat je onze klus 'dakpan vervangen' niet nodig zal hebben in de toekomst. 

2. Goot plaatsen

Dakgoten bestaan in allerlei maten en materialen. Hier lees je welke goot bij jouw dak past. Je keuze gemaakt? Volg dan het stappenplan en plaats moeiteloos zelf je dakgoot.

3. Roofing vernieuwen

Een defect in je roofing heeft al vlug gevolgen voor de rest van het dak. Snel herstellen is de boodschap! Maar hoe begin je hieraan? Bespaar op dakwerkerskosten en leer in onze klus 'roofing vernieuwen' hoe je het zelf kan.  

4. Dakgoot en regenpijp bladvrij houden

Controleer jij regelmatig je dakgoten en regenpijpen op verstoppingen door vuil en bladeren? Dan ben je al goed bezig om vuilopstoppingen te voorkomen. Je kan dit vervelend werkje beperken door een anti-bladnet over de goten te plaatsen. Zo blijven je dakgoten langer zuiver en moet jij minder vaak de ladder op. Lees snel hoe je de dakgoten controleert, reinigt en beter beschermt.  

5. (Af)dak maken met polycarbonaatplaten

Een dak voor je carport, serre of buitenberging? Er bestaan ook eenvoudige oplossingen om een kleine ruimte te bedekken. Zoals polycarbonaatplaten: multi-inzetbaar, licht en makkelijk te verwerken. Let wel op de correcte bevestiging van de platen. Hoezo? Je leest het allemaal in de klus  '(Af)dak maken met polycarbonaatplaten'.

 Veel succes en plezier!

Altijd als eerste op de hoogte van de laatste bouwtrends en nieuwtjes?

Schrijf je dan nu in op onze wekelijkse nieuwsbrief en volg het bouwnieuws op de voet. Bekijk laatste edities.

Door je in te schrijven, stem je ermee in dat wij je gegevens mogen verwerken in overeenstemming met de gebruiksvoorwaarden. Meer informatie over de gegevensverwerking vind je in het privacy beleid.

Producten

Zelfdakstore is uw partner voor uw dak

Zelfdakstore

Zelfdakstore is uw partner voor uw dak

Ideaal voor renovatie - dakpaneel R.16

Prefa Gmbh Alu-Dacher und -Fassaden

Ideaal voor renovatie - dakpaneel R.16

Atlas en Müller dakpannen

SVK

Atlas en Müller dakpannen

Sneldek: meest geplaatste betondakpan in België

Eternit NV

Sneldek: meest geplaatste betondakpan in België

Kleidakpannen, een duurzame investering voor de toekomst

Koramic

Kleidakpannen, een duurzame investering voor de toekomst

Dakrand- en dakgootbekleding in Twinson en PVC

Deceuninck

Dakrand- en dakgootbekleding in Twinson en PVC