Wat kost een kunststof lichtkoepel?

Een kunststof lichtkoepel overspoelt op een budgetvriendelijke manier een ingesloten ruimte met licht. Dit zonder extra glaslagen onder de koepel. Wij vroegen de prijskaartjes op bij Jan Desmet van Skylux. De prijzen zijn allemaal inclusief btw.

Je kan kiezen voor een lichtkoepel uit acrylaat of polycarbonaat. Het verschil zit in de slagvastheid.

Foto: Skylux  

De kunststof lichtkoepel is een budgetvriendelijke oplossing voor een oase van licht in huis.

Foto: Skylux  

Waarom kunststof lichtkoepel?

Hou je van veel licht in huis maar wil je een budgetvriendelijke oplossing? Dan is de kunststof lichtkoepel zeker een optie.

Het doel van licht binnenhalen, is hetzelfde als bij een platdakvenster, maar bij de kunststof lichtkoepel heb je onder de koepel geen glaslagen waar een platdakvenster wel een glazen venster heeft. De isolatiewaarde is dan ook lager dan bij een platdakvenster. Een kunststof lichtkoepel is wel inbraakwerend, weerbestendig en slagvast.

Soorten kunststof

Je kan kiezen uit twee soorten materialen: acrylaat (plexiglas) of polycarbonaat. Het verschil zit in de slagvastheid, die bepaalt de breekbaarheid van het materiaal. De slagvastheid van acrylaat is zeer hoog, tot wel tien keer hoger dan die van glas in dezelfde dikte. Die van polycarbonaat is hoog slagvast, praktisch onbreekbaar en tot wel 250 keer hoger dan die van glas in dezelfde dikte.

Helder of opaal

Een heldere lichtkoepel is transparant. Een exemplaar uit opaal bestaat uit wit melkglas en laat iets minder licht door. Een opalen lichtkoepel is wel meer warmtewerend en sluit inkijk van de buren uit. Er is geen prijsverschil tussen helder of opaal.

Prijzen

Een lichtkoepel in polycarbonaat is duurder dan eentje in acrylaat. Naargelang het aantal wanden van de koepel, stijgt de isolatie en de prijs. 

Voor een lichtkoepel in acrylaat betaal je per m² gemiddeld:

  • enkelwandig: 200 euro per m²
  • tweewandig: 300 euro
  • driewandig: 440 euro
  • vierwandig: 650 euro.

Voor een lichtkoepel in polycarbonaat is dat per m² gemiddeld:

  • enkelwandig: 320 euro
  • tweewandig:  520 euro
  • driewandig: 560 euro
  • vierwandig: 790 euro 

Producten

Solatube 290 DS – De meest veelzijdige daglichtbuis

Techcomlight

Solatube 290 DS – De meest veelzijdige daglichtbuis