livios logo

De verkoopwaarde van je woning verhogen? Dit koppel haalde een rendement van 20%

Ben je van plan om je woning te verkopen en wil je daar een zo hoog mogelijke prijs voor krijgen? Dan kan het lonen om bepaalde renovatiewerken al uit te voeren. Zoals dit koppel uit Mechelen. Door slim te renoveren, konden ze een mooie meerwaarde creëren.

Een investering die vanaf dag één 20 % rendement oplevert? Met bouwschilrenovatie wist een jong koppel uit Mechelen de waarde van hun rijwoning flink te verhogen. De volledige bouwschil kreeg een nieuw jasje: de gevel werd langs buiten geïsoleerd en afgewerkt met steenstrippen, het schrijnwerk van de voorgevel werd vernieuwd, het dak geïsoleerd. En in de plaats van de veranda kwam een nieuwe aanbouw.

Renovatiebudget van 187.000 euro

Daarnaast kwamen er ook nog andere verbouwwerken aan te pas. Zo werden de vloeren geïsoleerd, het pleisterwerk vernieuwd, kwam er een ventilatiesysteem C+, een nieuwe gascondensatieketel met vloerverwarming en zijn het sanitair en de elektriciteit vernieuwd. De volledige verbouwing kostte 187.000 euro, incl. btw. Daarvan ging 83.200 euro naar de renovatie van de bouwschil.

gevel gevelrenovatie

Foto Terca
  

gevelrenovatie koppel

Foto Terca
  

Impact dak en gevel

Om na te gaan met hoeveel euro de waarde van de woning steeg door de renovatie, heeft Wienerberger, fabrikant van keramische bouwmaterialen, de rijwoning laten schatten door een onafhankelijk expert. Een keer voor en een keer na de renovatie van het dak en de gevel. Wat bleek: voor de verbouwing had de woning een verkoopwaarde van 175.000 euro. Na de werken was dat 325.000 euro. De schatter keek ook afzonderlijk naar de impact van de bouwschil en schatte de meerwaarde van de dak- en gevelrenovatie op 100.000 euro.

Blijvende meerwaarde

De bouwschilrenovatie met kleimaterialen kostte 83.200 euro, maar levert dus vanaf dag één 16.800 euro extra op bij een eventuele verkoop van de woning. Met andere woorden: een rendement van 20%. Het renoveren van je dak en gevel is financieel dus zeker interessant. De kosten voor de bouwschil bedroegen slechts 45% van het totale renovatiebedrag, terwijl ze toch goed was voor 67% van de totale waardevermeerdering. Door je dak en gevel te renoveren, boek je meteen een blijvende meerwaarde. Ook als je niet van plan bent om te verkopen. 

Winst op elk vlak

Het mooie rendement kwam voor het koppel bovenop enkele andere troeven van de renovatie van het dak en de gevel. Het huis kreeg meteen een nieuwe, frisse look en de keramische bouwmaterialen waar ze voor kozen, zorgen dankzij hun vorstbestendigheid en stootvastheid voor een langere levensduur van de woning. Bovendien is de woning meteen ook een pak energiezuiniger geworden.

10 dingen die je moet weten over plaatsing dak

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/dak/plaatsing-dak/59902/de-verkoopwaarde-van-je-woning-verhogen-dit-koppel-haalde-een-rendement-van-20/