livios logo

Moet nieuwe zaakvoerder garantie op dak overnemen?

Vraag

Ik heb een volledig nieuw dak plus dakramen laten plaatsen één jaar geleden. Maar nu heeft die firma een nieuwe zaakvoerder. Er zijn problemen met het dakraam. Wie moet instaan voor de herstelling, De nieuwe zaakvoerder doet moeilijk en zegt dat dit van voor zijn tijd is. Maar normaal gezien is dit nog onder garantie.

Antwoord

Wij veronderstellen dat jouw aannemer werkte onder de vorm van een vennootschap. Feit dat er een nieuwe zaakvoerder is, speelt dan geen rol, je kan de vennootschap nog steeds aanspreken. 

Stel de vennootschap in gebreke, dan bekom je allicht schriftelijk antwoord en/of standpunt. Probeer alleszins na te zien via de publicatie in het BS op welke wijze de nieuwe zaakvoerder is benoemd. In functie daarvan kan je jouw handelen afstemmen.

Advocatenkantoor Huygen is meer dan 30 jaar actief in vele domeinen van het recht. Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Plaatsing dak

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

10 dingen die je moet weten over plaatsing dak

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/dak/plaatsing-dak/vraag/35406/moet-nieuwe-zaakvoerder-garantie-op-dak-overnemen/