livios logo

Vocht door hoogrendementsketel: hoe oplossen?

Vraag

In augustus 2018 hebben we een hoogrendementsketel laten plaatsen. In november 2018 kregen we boven op de hobbykamer en op zolder vocht en schimmels. We hebben de dakwerkers gebeld en ze zijn gekomen. Ze zeggen dat dit komt door de ketel.

Vanaf toen heb ik naar de installateur gebeld, maar die liet niks van zich horen. Begin februari 2019 komt hij kijken, en moet er volgens hem een dubbele flexibele buis door de schoorsteen komen. Dit zou 1.500 euro kosten. Op 25 februari 2019 komt hij om die te plaatsen, maar gaat de buis niet door de schoorsteen, hij heeft die dus niet goed opgemeten. Nu wil hij met horizontale buizen via de kelder naar buiten om dan een verticale buis langs de muur te plaatsen. Hij zou nog komen, maar komt niet opdagen. Welke raad kan je ons geven?

Schouw zolder

schouw hobbykamer

Antwoord

De installateur kon geweten hebben dat de nieuwe HR-ketel een veel lagere schoorsteentemperatuur heeft en dat er bij een oude schouw condens zal optreden. Daarom moest hij van bij de plaatsing een schouwvoering voorzien hebben.

Een aangetekende brief naar de installateur sturen en een maand de tijd geven om het probleem op zijn kosten op te lossen. Indien geen antwoord of oplossing kan je naar de vrederechter stappen want er zijn hierover al meerdere uitspraken in die zin genomen. 

Meer beantwoorde vragen over Dak

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

11 dingen die je moet weten over dak

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/dak/vraag/35149/vocht-door-hoogrendementsketel-hoe-oplossen/