livios logo

Wat zijn de voor- en nadelen van skeletbouw?

Vraag

Ik ben studente industrieel ingenieur bouwkunde. Ik maak momenteel een werk i.v.m. skeletbouw. Ik heb echter een deel van de nodige informatie nog niet gevonden. Dit is mijn vraag. Wat zijn de voor- en nadelen van resp. beton-, hout- en staalskeletbouw. Kunt u mij ook een vergelijking geven in prijs?

Antwoord

De vragenrubriek van Livios is bedoeld voor eerstelijnshulp maar is niet bedoeld voor gedetailleerde, wetenschappelijke informatie over één bepaald onderwerp. Daar bestaan andere naslagwerken voor. Over hout- en staalskeletbouw vind je beknopte info in de rubrieken 'Houtskeletbouw' en 'Metaalskeletbouw'. Op betonskeletbouw gaan we niet in omdat dit systeem niet gebruikt wordt voor particuliere woningbouw.

Kan de prof die je begeleidt bij het eindwerk je niet vertellen waar je die informatie vindt? Voor heel wat vragen raadplegen wij trouwens zelf professoren. Daarnaast neem je best eens contact met bedrijven die gespecialiseerd zijn in deze bouwwijze. Hun “on the field-ervaring” is vaak veel relevanter dan wat je terugvindt in publicaties. Zij kunnen je ook meer vertellen over de prijs van hun systeem.

Om tot een goede vergelijking te komen, kan je best aan de hand van één of meer concrete plannen een prijsraming laten maken door de verschillende bedrijven. Wie weet leg je zo interessante contacten die van pas kunnen komen wanneer het tijd wordt om te solliciteren. Veel succes!

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/fundering-en-kelder/fundering/vraag/5571/wat-zijn-de-voor-en-nadelen-van-skeletbouw/