livios logo

Kelder transformeren? Check deze 5 ideeën

Dient jouw kelder ook alleen om je oud papier en andere nutteloze zaken in op te bergen? Zonde van de verloren ruimte! Misschien kan je hem wel een herbestemming geven. Wij geven je alvast 5 ideeën voor jouw kelder 2.0!

1. Bioscoop

De meeste kelders hebben geen ramen. Daardoor zijn ze meestal al perfect verduisterd en heb je geen last van vervelende lichtreflecties op je televisiescherm. De ideale ruimte om films te bekijken dus! Neem enkele comfortabele zetels, een groot scherm of beamer en eventueel een audiosysteem. Zet je film op, neem wat popcorn erbij en geniet in je eigen thuisbioscoop!

Foto Getty Images
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

2. Sauna

Ga je graag naar de sauna maar wil je die liefst niet delen met anderen? Een privé-sauna huren is een optie, maar waarom zou je er niet zelf een installeren in je kelder? Een standaardcabine past al in een ruimte van 2 m op 1,5 m. Maar bezint eer ge begint! Is je kelder goed geïsoleerd? Zijn er geen vochtproblemen? Beschikt hij over een goede ventilatie? Dat zijn allemaal dingen waar je rekening mee moet houden. Heb je toch nog twijfels, vraag dan raad aan een expert.

Foto Pinterest
  

Foto Getty Images
  

3. Fitness

Je kent het wel: je zou wel willen gaan fitnessen maar de rit naar de sportschool is er nét te veel aan. Door enkele sporttoestellen in je kelder te plaatsen, heb je geen excuses meer! Geef de muren een likje verf, zet er een tv of radio en het zweten kan beginnen. Dat is trouwens nog een voordeel van een fitnesskelder: onaangename geurtjes blijven beneden.

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

4. Mancave

Wil je thuis een eigen ruimte creëren waar je jezelf even kan terugtrekken? Of is je woonkamer te klein geworden voor jouw feestjes? Waarom maak je van jouw kelder dan geen mancave! De ruwe bakstenen en betonnen muren hebben alvast geen make-over nodig, want die passen perfect bij het stoere karakter van een mancave. Wat moet je dan wel doen? Zet er enkele (tweedehands) zetels, een pooltafel en een frigo, en nodig je vrienden maar uit!

Foto Pinterest
  

Foto Getty Images
  

Foto Getty Images
  

5. Wijnkelder

“Ik ga even een goede fles uit onze wijnkelder halen.” Hoor je het jezelf al zeggen tijdens een etentje thuis met vrienden of familie? Waarschijnlijk niet, want een wijnkelder lijkt enkel te zijn weggelegd voor de happy few. Toch hoeft het helemaal niet duur te zijn. Zet er enkele paletten of hang rekken aan de muur. Of waarom gebruik je geen simpele buizen? Steek er enkele flessen in en jouw eigen wijnkelder is een feit! De grootste investering? De wijnflessen zelf natuurlijk.

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  

Foto Pinterest
  


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/fundering-en-kelder/kelder/kelder-transformeren-check-deze-5-ideeen/