livios logo

Kan ik mijn kelder verdiepen?

Vraag

Is het praktisch mogelijk mijn kelder/garage met 30 cm te verdiepen? En zo ja, wat zou dit me kosten? De aan- en afvoer is mogelijk via de garage.

plan kelder

Antwoord

Het bijgestuurde plan is niet duidelijk om een degelijk antwoord  te geven op jouw vraag. Jouw vraag tot uitdiepen van een kelder/garage kan uiteraard worden verwerkt. De uitvoering is afhankelijk van veel factoren. Dit is geen eenvoudige ingreep en vraagt een voorafgaande studie naar stabiliteit.

Wij adviseren hierbij het advies van een architect en een bodemonderzoek. De uitvoering dient te gebeuren door een aannemer welke grondige kennis heeft van deze job. Een voorafgaandelijke offerte is niet van toepassing, gezien de diverse onbekende gegevens. De offerte kan uiteraard worden gemaakt na een studie van een architect en bodemonderzoek.

Deze uitdieping zal zeker prijzig zijn, gezien het aantal bijkomende werken, zoals uithalen van de oude bodem (beton), nieuwe fundamenten en niet te verwaarlozen: de stabiliteit garanderen van de volledige woning. 

Meer beantwoorde vragen over Kelder

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/fundering-en-kelder/kelder/vraag/35326/kan-ik-mijn-kelder-verdiepen/