livios logo

Bis 2012 nieuwigheden: ruwbouw

Façatile: de vlakke, natuurlijke kleipan

Koramic - Stand 1274

Foto Koramic
  

Nieuw in het gamma van Koramic is Façatile. Deze vlakke kleipan werd speciaal ontwikkeld als eigentijdse gevelbekleding voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Door haar vlak en minimalistisch design draagt ze bij tot een strakke, op en top hedendaagse gevellook. Daarmee onderscheidt de Façatile zich van platte kleidakpannen die een enigszins geschubd oppervlakte-effect opleveren. De Façatile kan zelfs verticaal op een uitgevlakte houten draagstructuur worden geplaatst.

Met de Façatile bescherm je de gevel en zorg je voor een regendichte, ademende en strakke keramische huid. De afwerking bij uitstek voor gevels die worden nageïsoleerd. De kleipan is verder UV-bestendig, kleurvast, vorm- en stootvast, krasbestendig en regendicht.

Koramic

Duurzame renovatieoplossingen

Wienerberger - Stand 1274

Zoek je een stootvast, blijvend mooi en duurzaam materiaal met een lange levensduur voor de renovatie van je gevel? Dan kan je terecht bij de gevelstenen van Terca en Desimpel. Ze gaan makkelijk 150 jaar mee, vragen weinig onderhoud en verouderen mooi. Ze zijn ook verkrijgbaar in een brede waaier aan formaten, kleuren en aspecten.

De smalle Eco-brick gevelsteen is de oplossing voor wie bij zijn gevelrenovatie de isolatiedikte wil verhogen zonder aan woonruimte in te boeten. Hij neemt 30% minder ruimte in dan andere bakstenen. En het StoTherm Brick systeem is ideaal voor wie zijn gevel na-isoleert aan de buitenzijde: met isolatie uit geëxpandeerd polystyreen, een wapeningslaag en de op kleefmortel bevestigde steenstrippen is je woning extra beschermd.

Terca
Desimpel

Smallere baksteen, meer isolatie

Vande Moortel 1133

Foto Steenbakkerij Vande Moortel
  

Vandemoortel stelt op bis zijn brick7 voor, een smalle gevelsteen. Het idee is simpel: hoe minder steen, hoe meer ruimte er overblijft voor muurisolatie. In tegenstelling tot de traditionele baksteen meet de brick7 geen 10, maar 7 centimeter. Niet alleen een troef bij nieuwbouw, maar ook bij renovatie. Studies tonen aan dat bij renovatie van een geïsoleerde gevel met brick7 de U-waarde met 70 % tot 92 % vermindert.

Steenbakkerij Vande Moortel

Luchtdicht bouwen centraal

Xella - Stand 1120

Foto Xella-Multipor
  

Tijdens bis stelt Xella de YTONG-, SILKA- en Hebel-wandoplossingen voor en de nieuwste YTONG gehydrofobeerde kimblok. Ook de YTONGMultipor isolatieplaten mogen niet ontbreken. Stuk voor stuk materialen die de luchtdichtheid van een woning verzekeren.
Massieve bouw met YTONG of HEBEL biedt een zeer geringe kans op luchtlekken aangezien de bouwstenen worden gelijmd. Ze hebben ook geen holle ruimtes. De YTONG-kimblok is een betrouwbare oplossing voor EPB-aanvaarde vloer- en dakaansluitingen zonder koudebruggen.

Met de YTONGMultipor-isolatieplaten trek je nu nog eenvoudiger en zonder grote budgettaire inspanningen een laagenergie- en passiefgebouw op. Deze platen dienen voor de na-isolatie van buitenmuren langs binnen of buiten.

Xella-Multipor

Bescherm niet alleen je auto!

BG Carports - Stand 684

Foto BG Carports
  

De carports en overkappingen van BG Carports beschermen je wagen tegen regen en ijzel. Daarnaast kan je deze lichtdoorlatende constructies ook gebruiken op je terras, als entreeluifel of fietsenstalling.

Voor het framewerk kiest BG resoluut voor aluminium, omdat het een sterk en onderhoudsvriendelijk materiaal is waarbij er, in tegenstelling tot hout, geen schilderwerk aan te pas komt en geen kans is op verrotting. De dakplaten bestaan uit polycarbonaat en polyacrylaat en zijn 10 mm dik. De overkappingen zijn beschikbaar in een blinkende of matte uitvoering en er is keuze tussen meer dan 200 verschillende RAL-kleuren.

Meer info op BGCarports

Zet het weer naar je hand!

Horpirol - Stand 1128

Foto Horpirol
  

Horpirol zonnewering en zonnezeilen stelt met de Algarve en Camargue hun nieuwste lamellendaken voor. De snelle beslissers kunnen profiteren van een gratis plaatsing! Bij de terrasoverkappingen is de Lagune dan weer het paradepaardje.

De onderdelen kunnen op verschillende manieren geplaatst worden: tegen de gevel, vrijstaand of in een opening. Ze zijn verkrijgbaar in alle RAL-kleuren en worden op maat gemaakt.

Bepaal met de roteerbare lamellen zelf hoeveel zon er binnenvalt. Je kan de systemen ook laten uitrusten met een afstandsbediening.

Meer info op Horpirol

Nieuw bij FOAMGLAS®: een sokkelblok speciaal voor passiefhuizen

Foamglas

Foto Foamglas
  

FOAMGLAS® presenteert op bis het sokkelblok PC® PERISAVE, een isolatie-element uit cellulair glas dat koudebruggen in passiefhuizen voorkomt.

PC® PERISAVE gebruik je zowel ondergronds als bovengronds en is bij uitstek geschikt voor vochtige gebieden en mechanisch hoge belastingen.

Extra drainagemaatregelen en een bijkomend dampscherm zijn overbodig: FOAMGLAS® is isolatie en dampscherm in één. Een ander uniek voordeel is zijn hoge drukweerstand en -vastheid, zelfs bij extreem hoge en langdurige belasting. Het vervormt niet gedurende de levensduur van het gebouw.

Meer info op Foamglas

Een perfect waterdicht plat dak

Dakrubbershop - Stand 1061

Foto Darubo
  

EPDM opent een totaal nieuwe wereld voor wie zijn dak met een kunstof dakbedekking wil afdichten. Ten opzichte van klassieke dakbedekkingssytemen biedt het veel voordelen op gebied van kwaliteit, duurzaamheid en rendabiliteit. Dankzij de uv- en ozonbestendigheid zal EPDM bij langdurige blootstelling aan zon niet barsten of uitdrogen.

EPDM dakbedekking wordt, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie, koud verlijmd zonder brander. Eens geplaatst heeft het een verwachte levensduur van meer dan 40 jaar en blijft onderhoud tot een minimum beperkt. Dankzij de eenvoudige plaatsing is EPDM ook geschikt voor de handige doe-het-zelver.

Meer info op Dakrubbershop

De remedie tegen opstijgend vocht? DL85 injectiegel!

DL Vochtbestrijding - Stand 603

Foto DL Vochtbestrijding
  

DL Vochtbestrijding laat je op bis kennis maken met een volledig nieuw concept voor de behandeling van opstijgend vocht, mogelijk gemaakt door een moderne technologie.
DL85 Gel is een hydrofoberende emulsiegel op basis van siloxanen en alkyl-alcoxysilanen. Je injecteert de gel in de mortellaag. Er zijn geen toepassingslimieten. Zelfs in met vocht verzadigd metselwerk is DL85 efficiënt.

De gel is werkzaam op volle baksteen, holle baksteen, snelbouwsteen, poroton, betonsteen, cellenbeton, kalkzandsteen én natuursteen. Bovendien is DL85 VOC-vrij, watergedragen, geurloos, niet-bijtend en niet ontvlambaar.

Meer info op D&LVochtbestrijding


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/fundering-en-kelder/welfsels/24059/bis-2012-nieuwigheden-ruwbouw/