livios logo

Stalton: prefab betonnen welfsels met onderkant van gebakken aarde

Naast traditionele vloerelementen uit beton, bestaan er ook welfsels van deels andere materialen, zoals de Staltonelementen van Steenbakkerijen van Ploegsteert. Deze geprefabriceerde voorgespannen betonnen balken hebben een onderkant van gebakken aarde. Ideaal voor zowel residentiële als grootschalige projecten.

Combinatievloer

Foto Steenbakkerijen van Ploegsteert
  

Een Staltonvloer is een combinatievloer bestaande uit potten en balken. Het systeem omvat geprefabriceerde voorgespannen betonnen balken met een onderkant van gebakken aarde, in combinatie met vulpotten van gebakken aarde en een gegoten dekvloer met druklaag.

De vloerdikte wordt bepaald door de combinatie van de hoogte van de vulpot en de bovenliggende betonnen druklaag. Staltonvloeren hebben goede akoestische eigenschappen en bieden een uitstekende thermische isolatie. Bovendien is er geen gevaar op condensatievorming, omwille van de snelle afvoer van overtollig bouwvocht.

In tijdsnood?

Is tijdswinst voor jouw bouwproject cruciaal? Dan zijn de prefab Staltonpanelen misschien wel de oplossing. Dit paneel is samengesteld uit een potten- en balkenvloer waarop de druklaag al in de fabriek werd gegoten. Tussen twee Staltonpanelen plaatst men telkens een rij vulpotten, die worden opgebetonneerd. Groot pluspunt: de panelen zijn zelfdragend. Er komt dus geen enkele stut aan te pas bij de plaatsing en je kan meteen verder werken.

Steenbakkerijen van Ploegsteert


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/fundering-en-kelder/welfsels/stalton-prefab-betonnen-welfsels-met-onderkant-van-gebakken-aarde/