livios logo

Hoelang duurt het voor plafond uit betonnen holle welfsels opgedroogd is?

Vraag

Begin december 2015 is er een lek beginnen druppen in onze muren en het plafond. Dat vochtprobleem is er nog steeds. Alles werd nagekeken en ik vermoed dat de aansluiting van de condensatieketel, die sinds 2009 op de zolder geplaatst werd, de oorzaak is. Uiteindelijk, na lang zoeken, werd deze drie maanden geleden afgekoppeld en is het gedrup veel minder. Maar het is nog niet opgehouden. De ene dag is het iets meer dan de andere, waarschijnlijk hangt het af van de temperaturen. Het plafond bestaat uit betonnen holle welfsels die veel vocht kunnen opslorpen. Hoe lang kan het duren vooraleer dit alles opgedroogd is? 

Antwoord

"Het is heel moeilijk op basis van deze uitleg een passend antwoord te formuleren," vindt Simon Dejaeghere van Tibas Vochtbestrijding. "Als het veeleer te maken heeft met temperatuursverschillen dan kan de problematiek gelinkt worden aan condensatie. Betonwelfsels zijn immers koudebruggen en veel hangt ook af over welke ruimte het precies gaat (slaapkamer/badkamer) en wanneer het probleem zich effectief voordoet."

"Het beste is in dit geval eventueel een lekdetectie uit te laten voeren waarmee een lekkage of insijpeling kan worden uitgesloten, indien hier zekerheid over bestaat kan het probleem enkel nog gelinkt worden aan condensatie."

Beantwoord door: Patrick Wastyn, Vochtbestrijding TIBAS
Meer beantwoorde vragen over Welfsels

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/fundering-en-kelder/welfsels/vraag/31667/hoelang-duurt-het-voor-plafond-uit-betonnen-holle-welfsels-opgedroogd-is-/