livios logo

Minerale wollen

In de isolatie heb je twee grote groepen: isolatie uit kunststof enerzijds en de anorganische isolatiematerialen anderzijds. In die laatste groep zitten de minerale wollen: glas- en rotswol. Bij rotswol is het basismateriaal vulkanisch gesteente, bij glaswol bestaat de basis uit glas.

Aan elkaar gewaagd

Qua prijs en isolatiewaarde zijn ze aan elkaar gewaagd. Minerale wol is thermisch isolerend, geluidsabsorberend en onbrandbaar. Het materiaal is soepeler dan kunststofplaten. Omdat de minerale vezels oneffenheden opvangen en vlot over spouwankers schuiven, is dit isolatiemateriaal ook geschikt om onregelmatige oppervlakken mee te isoleren.

dak dakisolatie isoleren onderdak glaswol

Je hebt twee soorten: glaswol...

Foto ISOVER
  

spijkerflensdeken isolatie isoleren rotswol

... en rotswol

Foto Rockwool Belgium nv
  

Geschikt voor muren, daken, ...

Minerale wol komt voor in verschillende vormen en kan gebruikt worden voor allerlei doeleindes: spouwmuren, hellende daken, plafonds, vloeren. Voor de isolatie van hellende daken bijvoorbeeld zijn er zachte platen en zachte isolatiedekens die je tussen de dakstructuur (de kepers) kan vastklemmen. De halfharde platen worden dan weer gebruikt als spouwisolatie. Harde wolplaten worden op hun beurt toegepast in zwevende vloeren of als isolatie achter vliesgevels.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/isolatie/dakisolatie/minerale-wollen/