livios logo

Wat kost dakisolatie?

Een geïsoleerd dak is de eerste stap naar een lagere energiefactuur. Maar kost je natuurlijk wel geld. Hoeveel precies? Hendrik Snauwaert van Isolteam telt het voor je uit.

De vertreksituatie: een spantendak van 100 m² met onderdak. Het isolatiemateriaal: minerale wol van 20 à 22 centimeter dik. "Rotswol is uiteraard ook een optie. Maar dit materiaal is iets duurder per m². Dit komt door de hogere kostprijs van het materiaal en de iets duurdere plaatsing", verduidelijkt Snauwaert. "Maar standaard plaatsen wij minerale wol."

25 à 30 euro/m²

De richtprijs zit tussen de 25 en 30 euro/m². "Geplaatst en exclusief btw. Voor elke twee centimeter extra, betaal je een euro meer."

Foto Isolteam
  

Foto Isolteam
  

Werkuren…

Waaruit bestaat die vierkantemeterprijs? "De prijs van 25 euro/m² bestaat voor zo'n 45% uit de materiaalkosten en voor ongeveer 55% uit werkuren en algemene kosten. Dat komt neer op zo'n 11 euro en 14 euro."

… en materiaalkosten

Van die 11 euro gaat er acht naar de isolatie. Wat zit er dan nog allemaal in de materiaalrekening?

  • Dampscherm aan twee euro de vierkante meter. Dit scherm sluit je isolatiepakket af aan de warme zijde.
  • Drie rollen tape aan 20 euro per stuk. Om de schermoverlappingen af te plakken.
  • Drie kokers dichtingsmastiek aan vijf euro per koker. Om het dampscherm tegen de muur te bevestigen.

De eindafrekening?

Tussen de 2.500 en 3.000 euro voor 100 m² meter dak. Alles geplaatst, maar exclusief btw. Is je dak groter? Vermenigvuldig dan de oppervlakte met 25 à 30 euro om een idee te krijgen van de totaalprijs.

Premies?

Van deze totaalprijs moet je de premies nog aftrekken. Benieuwd op welk bedrag je precies recht hebt? Ontdek het met onze Premielinker.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/isolatie/dakisolatie/wat-kost-dakisolatie/