livios logo

Hoe hoogteverschil in vloer opvullen?

Vraag

Wij zijn volop bezig met het vernieuwen van de vloeren in onze woning. Helaas werd er op bepaalde plaatsen net iets te veel grond uitgehaald en dienen we nu daar 25cm op te vullen. Er is al een betonlaag voorzien. In de woonkamer, keuken en hal willen we zelf de tegels leggen, maar op de traditionele manier, in de mortel. Op de slaapkamer wordt gewoon chape voorzien die door een firma wordt aangeleverd. Hoe kunnen we deze hoogte het best opvullen? Hoeveel isolatie voorzien we best en welke? Deze dient trouwens ook als uitvullaag voor de buizen. Hoeveel chape moeten we voorzien en moet deze gewapend zijn of niet? Ook onze bovenverdieping moet nog van chape voorzien worden. Hier hebben we zelf al een isolerende chape aangebracht en nu vroegen we ons hier af of een gewapende chape moet gebruikt worden als eindlaag?

Antwoord

De enige oplossing om een dergelijk hoogteverschil drukvast uit te vullen en tegelijk te isoleren is, volgens isolatiespecialist David Verhoeven, een isolerende mortel of isolerende chape. Let op, er zijn een aantal soorten en kwaliteiten. Op de betere kwaliteiten volstaat een gewone ongewapende chape.

Op uw verdieping moet u dus nagaan wat de drukvastheid en samenhang van de isolerende chape is. Zo kan u beslissen of de chape al dan niet een wapening nodig heeft. Een gewone wapening met gaas of vezelversterkte chape kost ook niet echt véél meer dan een niet gewapende.

Als de oppervlakte voldoende groot is, kan u dit laten plaatsen voor een scherpe prijs. Als het een kleine hoeveelheid is, kan u ook het materiaal aankopen en zelf afmaken in een betonmolen of kuip en mixer.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/isolatie/isolatieregelgeving/vraag/14659/hoe-hoogteverschil-in-vloer-opvullen/