livios logo

Isolatie tegen de binnenmuur

Naast na-isolatie via de spouw of via de buitenmuur, kan je je huis ook isoleren langs de binnenzijde. Bij deze methode wordt isolatie op het binnenvlak van de muur aangebracht. 

Deze methode wordt niet vaak gebruikt omdat hierdoor de muren niet meer in staat zijn om overtollige warmte op te slorpen zodat je 's zomers een broeikaseffect krijgt. Kunstmatige koeling is in dat geval zeker geen overbodige luxe. 

Geen aanrader

Isolatie tegen de binnenmuur wordt vaak afgeraden omdat je muur blootgesteld wordt aan felle temperatuurschommelingen. Dit kan scheurvorming in de hand werken. Je hebt ook een groter risico op koudebruggen en op condensatie tussen de isolatie en buitenwand. 

dakisolatie Aluthermo Optima als muurisolatie aan de binnenzijde

Foto Aluthermo SA
  

Wel bij renovatie

Bij renovatie is men soms wel genoodzaakt om deze methode toe te passen. Tegen de muur worden houten verticale latten aangebracht waartussen een voldoende stijve isolatielaag wordt geplaatst. Tegen het isolatiemateriaal wordt een dampscherm geplaatst dat moet voorkomen dat de isolatielaag door condensatie van waterdamp uit het vertrek vochtig wordt. Op dat dampscherm worden dan uiteindelijk de afwerkingsplaten bevestigd.

Tip: er bestaan ook gipskartonplaten die al voorzien zijn van een isolatielaag.

Je muur langs binnen isoleren? Zo pak je het aan!

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/isolatie/muurisolatie/isolatie-tegen-de-binnenmuur/