livios logo

Mag ik dampscherm plaatsen op OSB?

Vraag

Ik heb een aanbouw geplaatst in houtskelet. Voor de uitstijving heb ik OSB van 12 mm gebruikt. De naden heb ik verlijmd. Maar nu twijfel ik aan de luchtdichtheid van de OSB. Mag ik over de OSB nog een dampscherm plaatsen?

Dit zal natuurlijk niet doorlopen tussen de verdiepen zoals de osb dit wel doet. Of is er 'verf' die ik op mijn OSB kan plaatsen?

Antwoord

Het voorzien van een dampscherm is altijd een goed idee, maar het moet wel goed geplaatst worden. Dus onder de isolatielaag, bovenop de OSB is geen enkel probleem. Probeer een en ander zo ver mogelijk te laten doorlopen, het is van belang om de verticale richting van de waterdamp te volgen en deze te beletten om door te stromen tot onder de dakhuid. Aansluiting op de verdieping is niet noodzakelijk.

Meer beantwoorde vragen over Muurisolatie

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/isolatie/muurisolatie/vraag/35360/mag-ik-dampscherm-plaatsen-op-osb/