livios logo

Wereldprimeur: onbrandbaar piepschuim

Foto IsoBouw Systems
  

Foto IsoBouw Systems
  

Het Nederlandse IsoBouw Systems zorgt met een nieuw isolatiemateriaal voor een regelrechte revelatie in de bouwwereld. Het innovatieve materiaal, Xire gedoopt, is onbrandbaar en daarmee uniek in zijn soort. IsoBouw claimt momenteel de beste oplossing te kunnen bieden voor bouwtoepassingen waaraan extra hoge brandveiligheidseisen worden gesteld.

1000 graden

De ontwikkeling van Xire heeft jaren geduurd, maar het resultaat mag dan ook gezien worden. Waar gewoon piepschuim smelt als sneeuw voor de zon als het in aanraking komt met vuur, blijft Xire volledig intact. Zelfs bij direct contact met een vlam van 1000 graden Celsius blijft Xire kranig overeind.

Glasparels

Een bijkomend voordeel van het nieuwe isolatiemateriaal, op basis van geëxpandeerde glasparels, is dat het geen giftige stoffen afscheidt. Dat maakt Xire een verantwoorde isolatietoepassing voor zowel de verwerker als de eindgebruiker. Net als gewoon piepschuim is Xire makkelijk in allerlei vormen te zagen. En buiten gebouwen kan het materiaal ook toegepast worden in brandwerende systemen, als isolatie van pijleidingen en ontluchtingskokers of voor de bekleding van opslagtanks. Xire verschijnt na de zomer op de Nederlandse markt. Daarna volgt de rest van Europa.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/isolatie/muurisolatie/wereldprimeur-onbrandbaar-piepschuim/