livios logo

Zoldervloer isolatie

Vraag

Ik wens mijn zoldervloer extra te isoleren met PIR platen omdat dit een zolder is die enkel geschikt als opslagruimte. Tussen de gordingen werd vroeger al rotswol geplaatst. Dit werd volledig afgedekt met een vezelplatenvloer van 1 cm dikte.

Kan ik hierop rechtstreeks de PIR plaatsen zonder extra dampscherm? Zo ja, kan ik deze plaatsen zonder deze vast te schroeven? Misschien beter lijmen op de vloer? De naden tussen de platen met speciaal daartoe geschikte tape afdichten? Bedankt alvast.

Antwoord

De voorgestelde opbouw kan perfect. Een bijkomend dampscherm onder de isolatie zal niet nodig zijn als de bestaande zoldervloer uit vezelplaten mooi luchtdicht is. Dus zonder open naden en kieren. Eventuele kieren kan je best dichtmaken of -kleven. Let op; een dampscherm onder de isolatie kan zeker geen kwaad!

De panelen PIR kunnen zeker gekleefd worden, maar een losliggende uitvoering kan ook. Het is hiervoor handig om rondom rond een randstrook aan te brengen. Zo zullen de isolatieplaten mooi aansluiten op de wanden.

Als de onderzijde van de isolatie mooi luchtdicht is, hoeft het afkleven van de naden niet meteen. Maar ook hier; het mag zeker. Belangrijk is dat alle kieren dicht zijn, dit kan je met een bus PU-schuim doen.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/isolatie/vloerisolatie/vraag/36889/zoldervloer-isolatie/