Duurzamer, dunner en eindeloos personaliseerbaar

Met de lancering van twee nieuwe gevelafwerkingen én een online tool draagt Sto haar steentje bij in de duurzame transformatie van de bouwsector. Zo laat de Sto Cladding Creator een bijzonder realistische weergave van je nieuwe gevelafwerking toe, en kan je via de online tool een fysiek prototype aanvragen van je gepersonaliseerde ontwerp.

Voor de producten zelf werkt de fabrikant van gevelisolatiesystemen en -bekledingen met minerale componenten. Die zijn een stuk minder milieubelastend dan conventionele materialen. Zo worden de Sto gevelstrips gedroogd bij 60 °C, en niet gebakken bij 1300 ° C. Dit zorgt voor vijf keer minder CO2-uitstoot en verbruikt drie keer minder energie. Daarnaast is er ook veel minder restmateriaal en dus afval.

Twee nieuwe reeksen

Met dit nieuwe materiaal lanceert Sto twee nieuwe reeksen: StoCleyer B en StoEcoshape. StoCleyer B ziet eruit als een traditionele baksteen, maar is hij een stuk minder zwaar en dik. Dat bespaart ruimte in de gevelconstructie, waardoor er bijvoorbeeld meer plaats is voor isolatie. Bovendien haalt deze gevelstrip in combinatie met een compact verlijmd gevelisolatiesysteem een hoge isolatiewaarde. StoCleyer B is verder technisch robuust en biedt het een waaier aan esthetische mogelijkheden.

Met de gevelafwerking StoEcoshape zijn de mogelijkheden letterlijk eindeloos. Zowel op vlak van kleur, vorm, oppervlaktestructuur, formaat of toevoegingstechnieken – met extra bezanding of oppervlaktebewerkingen – kan je variëren. Doordat alle prefab elementen in een mal vervaardigd worden, kunnen ze in elke gewenste vorm gegoten worden. Het steenachtige basismateriaal geeft de gevelafwerking een robuuste en natuurlijke look en feel.

Richtprijs: afhankelijk van de gekozen variabelen

Meer info: www.sto.be

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media