livios logo

Circulair bouwen? Kinderspel met ClickBrick van Wienerberger

Dat woningbouw meer een meer een circulair proces moet worden, daar is iedereen het over eens. Werken met demonteerbare, hergebruikte en herbruikbare materialen wordt dan ook de norm. Binnen die visie pakt baksteenfabrikant Wienerberger uit met ClickBrick, een gebruiksvriendelijk systeem om gevelstenen demonteerbaar te plaatsen zonder mortel of lijm.

Demonteerbare baksteengevel

Het circulaire bouwsysteem van Wienerberger voor het droogstapelen van gevelstenen maakt geen gebruik van de traditionele mortel of lijm. In plaats daarvan zorgt een solide, mechanische verankering er met roestvrijstalen clips en spouwankers voor dat de stenen op hun plaats blijven. Bovendien verloopt de plaatsing erg soepel en onafhankelijk van de weersomstandigheden, zodat je gevel er sneller staat. Wil je het gebouw later afbreken? Dan kunnen de bakstenen vlot worden weggehaald en hergebruikt in een nieuw project. Precies zoals het hoort in een circulair bouwproces.

Foto Terca
  

Foto Terca
  

Foto Terca
  

Foto Terca
  

Esthetische vrijheid

Naast de praktische voordelen geniet je met het ClickBrick systeem ook van een grote esthetische vrijheid. Het assortiment is verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen, die door de afwezigheid van voegen nog beter tot hun recht komen dan in een traditionele baksteengevel. Zo kan je een circulair materiaalgebruik gemakkelijk combineren met een bakstenen gevel die helemaal aansluit bij de stijl van jouw woning.

Meer info: www.wienerberger.be

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/muren/gevel/circulair-bouwen-kinderspel-met-clickbrick-van-wienerberger/