livios logo

Deze gevelverf van Sto zuivert de stadslucht

Het verkeer is in steden verantwoordelijk voor een groot deel van de uitstoot van broeikasgassen. Daarom ontwikkelde Sto een nieuwe gevelverf: StoColor Photosan. Deze verf zuivert de concentraties stikstofoxide en ozon die zich op gevels afzetten.

Via de uitlaatgassen van auto’s komen er stikstofoxiden in de lucht terecht. Die zetten zich af op het geveloppervlak. Is je gevel behandeld met StoColor Photosan? Dan worden de stikstofoxiden onder invloed van licht en zuurstof omgezet tot een niet-giftig nitraat en zuurstof. Het nitraat lost op in water en wordt door de regen van je gevel weggespoeld. Het resultaat? Minder fijn stof en een schone lucht.

Stikstofoxiden worden onder invloed van licht en zuurstof omgezet...

Foto Sto nv
  

... tot een niet-giftig nitraat en zuurstof.

Foto Sto nv
  

Het nitraat lost op in water en wordt door de regen weggespoeld.

Foto Sto nv
  

Minder stikstofoxiden in de lucht

Gebruik je de verf op een gemiddelde woning met een geveloppervlakte van 250 m²? Dan neutraliseert StoColor Photosan de stoffen die een Euro 6-dieselmotor over een afstand van zo’n 25.000 km uitstoot. Dat komt overeen met de uitstoot van ongeveer 1.640 liter diesel per jaar: bijna 2 kg stikstofoxiden. Bij een appartementsgebouw van 2.300 m² komt dit neer op de uitstoot van ongeveer 15.000 liter diesel per jaar, of de inhoud van een kleine tankwagen.

Verf met levenslange werking

StoColor Photosan is in meer dan 180 verschillende kleuren verkrijgbaar. Bovendien kan je deze gevelverf op zo goed als elke gevel gebruiken. Natuurlijk moet je gevel nog in goede staat zijn. Je moet éénmalig investeren om van een levenslange werking te genieten: zolang de verf op je gevel zit, zal het zuiverende proces blijven duren.

Meer info: www.sto.be

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/muren/gevel/deze-gevelverf-van-sto-zuivert-de-stadslucht/