livios logo

Gebrik-systeem nu ook met Vandersanden gevelstenen

Foto Vandersanden
  

Foto Gebrik
  

Baksteenfabrikant Vandersanden levert steenstrips van zijn handvormgevelstenen om de welbekende Gebrik-panelen mee te vervaardigen. Vandersanden anticipeert zo op de vraag naar een natuurlijk ogende oplossing om bijvoorbeeld renovatieprojecten afdoende te isoleren.

Het Gebrik-systeem van Isosystems AG bestaat al meer dan een kwarteeuw. Een Gebrik-paneel bestaat uit een laag isolatiemateriaal, die wind- en waterdicht wordt afgeschermd met een laag geëxtrudeerd schuim en vervolgens met steenstrips afgewerkt. Nu de Gebrik-panelen ook met de handvormstenen van Vandersanden worden aangeboden, krijgen ze een natuurlijke look. Daardoor zijn ze niet te onderscheiden van een authentieke gevel uit ‘volle’ handvormgevelstenen.
“De steenstrips worden mechanisch uit de originele handvormgevelstenen gezaagd”, zegt Jos Achten, commercieel directeur België van Vandersanden. “Ze beschikken dus over dezelfde kenmerken en eigenschappen. Bovendien zijn zo goed als al onze kleuren beschikbaar in combinatie met een Gebrik-systeem.”

Isolatieoplossingen

Het systeem is uitermate geschikt voor renovatieprojecten. “De EPB-wetgeving maakt dat er steeds meer vraag is naar degelijke isolatieoplossingen”, weet Jos Achten. “Bij nieuwbouwwoningen is dat geen onoverkomelijk probleem, maar het is minder evident om bestaande woningen naar hedendaagse normen te isoleren. Het Gebrik-systeem met onze steenstrips kan rechtstreeks tegen een bestaande gevel geplaatst worden en tilt de isolatiegraad naar een acceptabel niveau, waardoor tot 40 % aan verwarmingskosten bespaard kan worden.”
Maar Gebrik-panelen zijn niet alleen interessant voor bestaande woningen. “Ook voor nieuwbouwprojecten waarbij de snelheid en degelijkheid van de afwerking een belangrijke rol speelt, bieden ze een aantrekkelijk alternatief. Ik denk dan ook aan toepassingen binnen de systeem- of houtskeletbouw”, aldus Jos Achten.

www.vandersanden.be
www.gebrik.be


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/muren/gevel/gebrik-systeem-nu-ook-met-vandersanden-gevelstenen/