livios logo

Kan gevelpleister op houtskelet?

Vraag

Kan je gevelpleister perfect plaatsen op een houtskeletbouw?

Antwoord

Een gevelpleister behoort zeker tot de mogelijkheden als afwerking van een houtskeletbouw. Verschillende systemen zijn mogelijk, waarbij het pleistersysteem aangebracht wordt op een ‘pleisterdrager’. Dit kan o.a. een houtvezelisolatie, een isolatie uit geëxpandeerd polystyreen, een isolatie uit minerale rotswol of een vezelcementplaat zijn.

De opbouw van elk systeem is verschillend en hangt af van project tot project. Het uiteindelijke uitzicht en esthetische aspect blijven in de meeste gevallen hetzelfde. Eén van de aandachtspunten bij houtskeletbouw is dat het hygrothermisch gedrag van de volledige wand steeds moet bestudeerd worden in functie van het gekozen systeem. 

De meeste fabrikanten van gevelisolatiesystemen (ETICS) bieden systemen aan die op een houtskelet kunnen aangebracht worden.

Beantwoord door: Mansour Marchouh, Knauf

Knauf levert wereldwijd veelzijdige oplossingen voor de afbouw met dekvloeren, wanden en plafonds. Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Gevel

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/muren/gevel/vraag/35515/kan-gevelpleister-op-houtskelet/