livios logo

Wij vrezen voor vocht door natte isolatie. Hoe oplossen?

Vraag

Naar aloude traditie hebben wij jaren geleden als eerstbouwende een scheidingsmuur gebouwd op de grens. We hebben de muur in rode baksteen opgetrokken op de moderne wijze; zijnde 2 muren met daartussen een smalle lucht- of isolatiestrook. Onze woning heeft een zadeldak en de buren hebben een plat dak dat nu alleen nog moet worden afgewerkt.

Onze toekomstige buren hebben isolatie geplaatst tegen onze muur te paard die volgens ons uit glaswol bestaat, om zo de kosten van overname te vermijden. Deze isolatie is sinds de start van de bouw in februari nooit afgedekt geweest en is nog steeds zichtbaar en ondertussen al door en door nat.

Ook de rode binnenmuren op beide verdiepingen, die de binnenmuren worden bij de buren, en dus ook deze isolatie raken, zijn gewoon grote kletsnatte muren. Wij vrezen dat wij hierdoor vochtproblemen gaan krijgen. Welke stappen kunnen wij ondernemen?

Antwoord

Het is niet evident om een voorstelling van zaken te maken aan de hand van de vraag. Hoe dan ook, je kan je buur aanspreken en/of in gebreke stellen om dit probleem te verhelpen en verdere schade aan je muur te vermijden. Regaeert jouw buur niet, dan kan je de zaak brengen voor de bevoegde rechtbank.

Advocatenkantoor Huygen is meer dan 30 jaar actief in vele domeinen van het recht. Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Vocht

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/muren/vocht/vraag/35647/wij-vrezen-voor-vocht-door-natte-isolatie-hoe-oplossen/