livios logo

Waarom werkt droogzuiging niet zoals zou moeten?

Vraag

Sinds 2 weken staat de droogzuiging bij ons. Onlangs wilden we de kelder laten uitgraven. Tijdens de werken, na zo'n 1,5 meter, werd duidelijk dat het water nog niet ver genoeg gedaald was. Hierdoor hebben we de firma van de droogzuiging opgebeld en deze is een tweede pomp komen bijplaatsen om er zeker van te zijn dat het snel vooruit zou gaan. Nu blijkt het waterpeil echter na 2 dagen met 4 centimer gestegen te zijn. Hebben jullie een idee hoe dit kan? Naast onze grond liggen wel vooraan, achteraan en links grachten, ik weet niet of dit er iets mee te maken kan hebben? Het water wordt nu naar de gracht achteraan geleid.

Antwoord

Dit is zo'n specifieke vraag, dat je er vanop afstand moeilijk een antwoord op kan geven. Normaal weten de plaatsers van droogzuiging heel goed hoe het grondwaterpeil zich gedraagt, ze werken gewoonlijk altijd in dezelfde regio waardoor de opgedane ervaring hen leert hoeveel pompen ze moeten plaatsen, met welk vermogen en hoe lang deze moeten bollen. 

De grachten aan 3 zijden van het perceel doen wel vermoeden dat het een zeer nat gebied is, dus enig geduld zal toch wel op zijn plaats zijn.


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/voorbereidende-werken/grondwerken/vraag/35114/waarom-werkt-droogzuiging-niet-zoals-zou-moeten/