livios logo

Technisch werkloos? Eén maand geen water-, gas- en elektriciteitsfactuur betalen

De Vlaamse regering nam vorige week een aantal extra maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en de economische gevolgen van die crisis op te vangen: Vlamingen die technisch werkloos zijn door de coronacrisis, moeten één maand geen water, gas en elektriciteit betalen.

Gedurende één maand

Ben je tijdelijk technisch werkloos? Dan behoud je 70% van je loon en krijg je ook een premie van de federale overheid. “Maar dan nog moeten deze gezinnen hun facturen kunnen betalen”, zegt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. “De water-, gas- en elektriciteitsfactuur van de werknemers die technisch werkloos worden ten gevolge van de coronamaatregelen, zal gedragen worden door de Vlaamse overheid en dit voor een periode van één maand.” 

Koppel financieel handen in het haar

Vlamingen die technisch werkloos zijn door de coronacrisis, moeten één maand geen water, gas en elektriciteit betalen.


© Getty Images  

water geld factuur

Zolang de maatregelen tegen het coronavirus van kracht zijn, zal er geen water-, gas- of elektriciteitsvoorziening afgesloten worden.


© Getty Images  

Compensatie van 202,68 euro

Hiervoor baseert de Vlaamse overheid zich op een gemiddelde water- en energiefactuur van alle huishoudens. De vergoeding bedraagt 202,68 euro. Dit bedrag wordt rechtstreeks op je rekening gestort, als jij of je partner tijdelijk in het statuut van tijdelijke werkloosheid geplaatst worden. 

Uitstel van betaling

Houdt de crisis langer aan dan een maand? Dan zal de Vlaamse regering een systeem uitwerken van uitstel van betaling voor de gezinnen waarvan één of meerdere personen technisch werkloos zijn. Zolang de maatregelen tegen het coronavirus van kracht zijn, zal er ook geen water-, gas- of elektriciteitsvoorziening afgesloten worden.  

Lees ook:

14 dingen die je moet weten over nutsvoorzieningen


Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/voorbereidende-werken/nutsvoorzieningen/56961/technisch-werkloos-een-maand-geen-water-gas-en-elektriciteitsfactuur-betalen/