livios logo

Bestaat waterput die dient als wachtbekken?

Vraag

Bestaat er een waterput die dient als wachtbekken en geleidelijk het water laat wegvloeien na een hevige regenbui? Wij hebben problemen met water in de ondergrondse garage.

Antwoord

Er bestaat volgens mij geen regenwaterput die functioneert als een wachtbekken omdat deze elk hun eigen functie hebben. Een regenwaterput is een buffer voor het gebruik van regenwater. Een wachtbekken is ook een opslag (voor vb. hevige stortbuien).

Maar gebruik van dit water is niet altijd van toepassing. Het is ook afhankelijk van waar dit water in de parkeergarage komt. Als dit water is dat binnenkomt via de ingang had de architect bij de bouw best roosters voorzien zodat het water dat binnenkwam in de parkeergarage via dit rooster weg kon vloeien.

Afhankelijk van hoe hoog de rioolaansluiting zit ten opzichte van de parkeergarage kan er ook een pompput geplaatst worden. Als deze voor een bepaald deel vol zit, wordt het regenwater naar het riool in de straat gepompt.

Beantwoord door: Mathias Vermandere, Farys
Meer beantwoorde vragen over Nutsvoorzieningen

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

13 dingen die je moet weten over nutsvoorzieningen


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/ruwbouw/voorbereidende-werken/nutsvoorzieningen/vraag/35264/bestaat-waterput-die-dient-als-wachtbekken/