Nieuw voor je centrale verwarming: van radiatoren tot ketels

Hoe je woning verwarmen? Wij zetten de nieuwste toestellen voor je op een rij. Van radiatoren en vloerverwarming tot slimme gaswandketels en warmtepompen.

Radiator op zeer lage temperatuur

Verwarmingsfabrikant Radson brengt met de ULOW-E2 een radiator op zeer lage temperatuur op de markt. Deze radiator garandeert zelfs bij een ultra laag temperatuurregime van 35/30 °C voldoende warmtecomfort. Je bedient de radiator eenvoudig via een display met drukknoppen. Als de temperatuurvraag hoog is, gaan de ventilatoren werken. Ze verminderen automatisch als de temperatuur bereikt is. Bovendien zorgt het summer breeze-effect dat er in de zomer  frisse lucht kan circuleren. Zo geniet je ook van duurzame verkoeling.

De ULOW-E2 is zowel voor nieuwbouw als renovatie geschikt. Bij nieuwbouw kan je de radiator combineren met vloerverwarming op de benedenverdieping. Zo heb je toch voldoende flexibiliteit als je snel wil bijwarmen. Wil je in je bestaande woning overschakelen op een warmtepomp, maar niet je hele vloer uitbreken? Dan kan je met de ULOW-E2 op lage temperatuur verwarmen. Let op: je woning moet hiervoor goed nageïsoleerd zijn.

Meer info: www.radson.com

Foto: Radson  

 

Verwarmen is kinderspel met deze slimme gaswandketel

De compacte gaswandketel Calenta Ace van Remeha is uiterst geschikt voor open of halfopen middelgrote gezinswoningen waar meerdere kringen aangestuurd moeten worden. De gaswandketel is beschikbaar in verschillende versies en vermogens: er zijn drie modellen voor je verwarming en twee krachtige combitoestellen voor je verwarming en sanitair warm water.

De zuinige ketel heeft een automatische bijvulfunctie waardoor de waterdruk constant op het juiste peil blijft. Dit gebeurt op een intelligente manier zodat er nooit te veel of te vaak water wordt bijgevuld. Op basis van de gemiddelde druk vult de ketel bij tot het optimale niveau. Moet de ketel opvallend veel bijvullen, dan is er mogelijk een lek en krijg je de melding om een installateur in te schakelen.

Meer info: www.remeha.be

Foto: Remeha  

 

Plaats zelf je vloerverwarming

Met de zelfbouwpakketten van Easykit kan je zelf je vloerverwarming plaatsen, ook al heb je geen ervaring. In samenwerking met Thermoduct biedt Easykit het Profi-systeem aan. Dit kan je rechtstreeks plaatsen op de geïsoleerde ondergrond (gespoten PUR of vaste isolatieplaten). Via het meegeleverde legplan ga je eenvoudig aan de slag. Nadien vindt er nog een controle plaats om te kijken of je alles correct geplaatst hebt. Bovendien geniet je van 30 jaar garantie op je vloerverwarming.

Meer info: www.easykit.be

Foto: Easykit  

 

Compacte lucht-waterwarmtepomp met ingebouwde boiler

De nieuwste warmtepomp van De Dietrich is een split lucht-waterwarmtepomp. De Alezio S onderscheidt zich door haar compacte afmetingen en ingebouwde boiler van 180 liter. Deze verwarmingsmethode is geschikt voor middelgrote woningen om je sanitair warm water te verwarmen, maar ook om je vloerverwarming en radiatoren aan te sturen.

Deze lucht-waterwarmtepomp haalt tot 70% gratis energie uit de buitenlucht en stoot geen CO2 uit. De Alezio S zorgt volgens de fabrikant voor een optimaal comfort: gezellige warmte in de winter en een aangename koeling in de zomer. Dankzij de Smart TC° thermostaat en behorende app stuur je jouw verwarming en sanitair warm water eenvoudig aan vanop afstand.

Exclusief verdeeld door Van Marcke.

Meer info: www.dedietrich.be

Foto: De Dietrich  

 

De radiator voor elk seizoen: verwarmen én koelen

Lambrechts pakt uit met de Aurora-radiator, ontworpen door Jaga. Een dynamische Low-H2O radiator met fluisterstille ventilatoren. De Aurora heeft een laag gewicht en kleine waterinhoud en reageert hierdoor sneller op de vraag naar warmte. Zo heb je meer comfort voor minder energie.

Deze radiator is zowel voor nieuwbouwwoningen als renovaties geschikt, als je op lage temperatuur wil verwarmen met een warmtepomp. Naast verwarmen, kan je met de Aurora je woning ook passief koelen in combinatie met een bodem-waterwarmtepomp. In de zomer geeft het systeem de opgepompte warmte terug aan de aarde, zodat je binnen van een fris huis geniet. 

Meer info: www.lambrechts.eu

Foto: Lambrechts  

 

Drie nieuwe lucht-waterwarmtepompen

In 2019 voegt Atlantic drie nieuwe toestellen toe aan het warmtepompengamma Loria: de Loria V3, de Loria Duo V3 en de Loria V3 Combi. Deze drie nieuwe lucht-waterwarmtepompen zijn ideaal voor nieuwbouwwoningen. Alle toestellen zijn uitgerust met de invertertechnologie, die de verwarming voortdurend bijstelt om de temperatuur in de kamer op het gewenste niveau te houden.

De Loria V3 en Duo V3 zijn gericht op ruimteverwarming en sanitair warm water. Ze dragen bij tot een goede EPB-score. Bovendien kan je deze warmtepompen vanop afstand bedienen. De Loria V3 Combi is de grote broer van de Duo V3 in combinatie met een groot geïsoleerd opslagvat van 300 of 500 liter voor sanitair warm water. Ideaal als je een groter sanitair comfort wenst.

Meer info: www.atlantic.be

Loria V3 Combi

Foto: ATLANTIC BELGIUM  

Producten

Verwarmen met aardgas, een toestel voor elke behoefte

gas.be

Verwarmen met aardgas, een toestel voor elke behoefte

Hoe herstellen we lekken in leidingen zonder breekwerk?

e-Pipe Benelux

Hoe herstellen we lekken in leidingen zonder breekwerk?

Vlakke paneelradiatoren: Parada en Ramo

Radson

Vlakke paneelradiatoren: Parada en Ramo

Efficiënte besturing van jouw verwarming, zonne-energiecentrale en ventilatie

Wolf

Efficiënte besturing van jouw verwarming, zonne-energiecentrale en ventilatie

Energieoplossingen waarmee je bespaart

Van Marcke

Energieoplossingen waarmee je bespaart

Ontdek de Remeha-verwarmingstoestellen op basis van stookolie

Remeha

Ontdek de Remeha-verwarmingstoestellen op basis van stookolie